De Zwevende Maagden zijn klaar voor het EK

Maandag 4 juni 2012

Door Randy Gasper

Peter Vroon & Randy Gasper

Wat ooit begon als een feestplein van de Turken in 2002 na het behalen van de derde plaats op het WK Voetbal in Zuid-Korea en Japan, is nu weer van ons: de rotonde met ‘De Zwevende Maagden’. De drie beelden op de rotonde werden overigens in 2001 onthuld.

Een kleine tien jaar gebruiken wij – geïnspireerd door dit unieke Turkse feest – de rotonde voor het feestje waar alle liefhebbers van voetbal en alle mensen met een Nederlands hart samenkomen. Zelden om te treuren, vooral om wéér een overwinning van Nederland te vieren. En gefeest is er al genoeg. We zijn immers best verwend voor zo’n klein landje.

Op de rotonde heerst pais en vree. Daar is er geen verschil tussen Nederlanders en Nieuwe Nederlanders, dan is er geen verschil tussen arm en rijk, dan is er slechts een feest dat ons allen bindt. Een beetje Koninginnedag, maar net iets anders. Sport verbindt, voetbal verbindt.

Ook dit jaar worden de Drie Maagden weer in het oranje aangekleed. Het aftellen is begonnen en als het meezit is er zaterdagavond rond 20:00 uur ons eerste feestje (Nederland speelt om 18:00 uur tegen Denemarken).

Dus tot zaterdag?

—–

Foto’s: Peter Vroon (foto 1 en 2) / Randy Gasper (foto 3)

iPhone-filmpje van WK 2010 om in de sfeer te komen:

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?