De Zwijnensociëteit officieel van start

Donderdag 29 maart 2018

Door Redactie

De Zwijnensociëteit ziet op 1 april officieel het eerste daglicht. En nee, dit is géén grap! Dit heuglijke feit vindt plaats in Artcafé Sam Sam in Apeldoorn. Iedereen is hartelijk welkom.

De Zwijnensociëteit?

Wat is dat, vraag je je wellicht af. Kort gezegd komt deze club op voor het welzijn van het wilde zwijn, in woord, beeld én daad. Ook spreekt de sociëteit zich heel nadrukkelijk uit tegen de jacht.

Stadsdichter

De “geboorte” van dit initiatief kan de Faunabescherming natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij zijn dan ook blij dat de Apeldoornse stadsdichter Aad van de Waal deze middag van de partij is. Hij zal enkele gedichten voordragen met als thema – hoe kan het ook anders – het wilde zwijn.

Expositie

Daarnaast is er een expositie te zien van schilder Simon Drost en (natuur)fotograaf Remco Stunnenberg. Uit het werk van deze twee, blijkt hun liefde voor het wilde zwijn. De werken van beide kunstenaars zijn overigens de hele maand april te bewonderen in Sam Sam.

Muziek

Een opening is natuurlijk geen opening zonder een woord van de oprichter van de sociëteit, Harry Voss. Niet voor niets zal Harry deze middag dieper ingaan op dit initiatief én op zijn liefde voor het zwijn. Ook zal Remco Stunnenberg een ode brengen aan het wilde zwijn. En uiteraard is er ook muziek.

Reserveren

Ben je er bij? Reserveren kan niet, maar laten weten dat je komt, stellen ze op prijs. Stuur in dat geval een e-mail aan: s.voss1.1@kpnmail.nl

Locatie

Art Café Sam Sam op de van Kinsbergenstraat 17, 7311 BL in Apeldoorn. Start: 17.00 uur.

Hapje en een drankje

Uiteraard zorgt De Zwijnensociëteit deze middag voor een hapje en een drankje, een lekkere en verantwoorde kop soep en een glas prosecco. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!