‘Deelnemers’ Midwinter Marathon trekken toch de hardloopschoenen aan

Donderdag 4 februari 2021

Door Redactie

De medailles van Debby Weber

Het is een gek weekend voor de Apeldoorners die normaal gesproken meedoen aan de Centraal Beheer Midwinter Marathon. Geen zere voeten van het lopen, geen juichende mensen langs de kant… of toch wel? Want een aantal van de ‘deelnemers’ heeft besloten dit weekend toch de afstand te gaan rennen die ze van plan waren te gaan lopen komend weekend, zaterdag 6 en zondag 7 februari, hét weekend van de Midwinter Marathon. Voor het eerst sinds 48 jaar zal het evenement niet gehouden worden.

Dat blijkt wel onder het bericht dat de organisatie van de Midwinter Marathon op Facebook heeft gezet. “Helaas….aankomend weekend geen Midwinter Marathon”, staat er te lezen in het bericht. “Geen 3 dagen hardloopplezier.”

Loolaan

Een van de ‘deelnemers’ die haar afstand toch gaat lopen is Debby Weber. Zij reageert onder het bericht: “Zo jammer! Maar…ik ga de route van de 8 kilometer van het weekend echt wel lopen en al denkend aan de fijne sfeer van het event, dender ik de Loolaan op!” Debby zou voor de 9de keer meedoen komend weekend. “Of eigenlijk de 10de keer, want ik heb vorig jaar ook meegedaan aan de eerste editie van de Night Run”, licht ze toe. “En 4 jaar geleden liep ik de allereerste Kroondomeinen.” Komend weekend trekt ze dus sowieso haar hardloopkleding aan. “Ik ga zaterdag rond 11.00 uur lopen samen met mijn loopmaatje Carolien”, licht ze toe. “We hopen met 45 minuten terug te zijn.”

Ze zegt het erg jammer te vinden dat het evenement niet doorgaat, maar begrijpt het wel. “Het hoort bij het beeld van Apeldoorn. Met Runfit trainen we al jaren samen om hieraan mee te doen. Vanuit Runfit hadden ze een challenge bedacht, maar in verband met corona en mogelijke ongeregeldheden in Apeldoorn gaat het niet door.”

Ook Thomas Driessen trekt zijn hardloopoutfit aan, laat hij weten onder het bericht: “Zaterdag lopen we gewoon de 10 Engelse mijl! En hopelijk in echt midwinter weer.”

Winters weer

Dat winterse weer is wel een dingetje. Veel deelnemers vinden het jammer dat het evenement niet doorgaat, juíst nu er echte winterse weersomstandigheden op de planning staan. “Dat zou echt vet geweest zijn, in de sneeuw”, zegt JR van Kampen. En ook Jolanda van der Bles meldt: “Ja heel jammer, zeker als het dit jaar een sneeuw editie had kunnen zijn. Laten we proberen gezond te blijven en lekker door te gaan met hardlopen.”

De organisatie van de Midwinter Marathon gaat er vanuit dat er in 2022 ‘gewoon’ weer een nieuwe editie komt in februari 2022.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!