Dievegges slaan twee maal toe in parfumerie

Woensdag 13 augustus 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

Dinsdagmiddag 12 augustus werden twee vrouwen aangehouden bij een parfumerie in Ede. De vrouwen hadden eerder die dag bij een vestiging van de winkel in Apeldoorn een diefstal gepleegd en waren door de winkelmedewerkers herkend.

De twee vrouwen hadden omstreeks 13.30 uur een diefstal gepleegd bij een parfumerie in Apeldoorn. De diefstal werd ontdekt nadat de vrouwen vertrokken waren met een tas vol parfum. Medewerkers van de winkel gaven het signalement van de vrouwen direct door aan andere vestigingen van de winkel. Ook werd de politie gealarmeerd.

Later op de middag bezochten de twee dievegges een vestiging van de parfumerie in Ede. De winkelmedewerkers herkenden de vrouwen direct van het doorgegeven signalement, en alarmeerden de politie. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen daar de twee vrouwen aan. Zij hadden een geprepareerde tas bij zich, waar op dat moment niets in zat. De vrouwen werden aangehouden voor het bezitten van een geprepareerde tas. Op het politiebureau gaf één van de vrouwen bovendien een valse identiteit op. De vrouwen, een 35-jarige vrouw uit Bellingwolde en een 28-jarige vrouw uit Sweikhuizen, worden ook verdacht van de diefstal eerder op de dag bij de vestiging in Apeldoorn. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 13-08-2014 | 14:01

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?