Diggy Dex doet nummer tussen publiek van Gigant

Zondag 6 november 2016

Door Ernst van Rossum

Diggy Dex trad vrijdagavond 4 november op in Gigant. Maar voordat hij aan zijn act begon, begon de avond met de opwarmer singer-songwriter Linde Schone. In het begin was de zaal nog een en al oor, maar aan het gepraat in de zaal, wat echt stoorde tijdens het optreden van Linde, was de aandacht al snel verdwenen. Zij verdiende toch beter en het was jammer dat deze opwarmer voor de hoofdact niet de zaal al mee kreeg.

Omstreeks kwart voor tien was het de beurt aan Diggy Dex. Achter het pseudoniem van rapper, producent, liedjesmaker, Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Deze man weet met zijn band het publiek van begin van zijn optreden te boeien met prachtige zongs.

Ik heb mij van het begin tot het einde vermaakt met dit optreden, menigeen weet dat Diggy Dex niet het genre is waar ik normaal naar luister. Het bevalt mij steeds vaker om qua muziek uit mijn comfort zone te komen en te genieten van wat er geboden wordt. ‘Laten we Dansen’ en ‘Ik huil alleen bij jou’ zijn de enige liedjes die ik ken, samen met Paul de Munnik zong hij ‘Laten we Dansen’ en met Ali B ‘Ik huil alleen bij jou’.

Ook wist Diggy Dex de zaal te boeien om met een lied midden in de zaal tussen het publiek ten gehore te brengen omringd door het publiek met brandende lampjes van mobieltjes. Dit gaf zoveel sfeer en gaf het lied net het beetje meer dan als deze gewoon op het podium was gezongen. Een mooie avond met fijne muziek die ook bij het team van Gigant in de smaak vielen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!