Dit is zóó 2014!

Zondag 5 januari 2014

Door Emily Willmann

Het nieuwe jaar werd feestend en beestend ingeluid bij Podium Gigant. Met Kees van Hondt als hoofdact kon je daar de plank in ieder geval niet misslaan. Deze Kees is onder andere bekend van zijn spraakmakende shows op diverse festivals, zoals Lowlands en Sziget.

Vooronderzoek leerde mij dat zijn optredens gepaard gaan met rondvliegende opblaasobjecten en grote takken. Gigant zorgde ervoor dat deze spullen vooraf volop aanwezig waren.

Dat hebben we geweten. Het was vrezen voor je leven geblazen, of in ieder geval voor het drankje in je hand door de rondzwevende met lucht gevulde vrolijkheid. Haaien, apen, banden, tijgers, bananen en vrouwen. Zo gek al je maar kunt bedenken. En takken.

Bij binnenkomst ziet een jongen, eigenlijk een man van midden dertig, een luchtbed eenzaam op de grond van de dansvloer liggen. ‘Hier kan op gesurft worden’, moet hij gedacht hebben. Hij zag zijn kans schoon, maar niet voordat hij een laagje bier op de grond goot; immers kun je op een droge vloer niet goed surfen.

De avond had iets carnaval-achtigs met de aankleding en de muziek die Kees draait, wat te omschrijven valt als polka/hoempahoempa. Na een paar uur hossen raakte de dansvloer steeds leger en merkte je dat de behoefte aan minder hoempa en meer meezingbaar groter werd. Toen onze eigen DJ Peter zijn intrede maakte, fleurde de sfeer hiermee weer op.

Had ik al gezegd dat er grote takken waren? Deze waren trouwens niet echt. Gelukkig, de natuur heeft niet geleden onder ons feestgenot. Al heb ik Kees eens in een interview horen zeggen dat je “wel respect moet hebben voor de natuur, maar dat planten ook recht hebben op feest”.

Een filmpje! Want eigenlijk valt een Kees van Hondt-feest niet met woorden te beschrijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!