Help de bevolking van Oekraïne

Doe mee met de smaaktest Apeldoorn!

Woensdag 30 november 2011

Door Hans Menke

Architectuurcentrum Bouwhuis heeft een selectie gemaakt van 35 naoorlogse woonbuurten in Apeldoorn die representatief zijn voor de vijftiger, zestiger,zeventiger, tachtiger en negentiger jaren en de periode na 2000. Deze woonbuurten verschillen in architectuur, woontypologie, omgeving en openbare ruimte.

Architectuurfotograaf Harry Noback heeft in opdracht van Bouwhuis ruim 500 foto’s gemaakt van al deze projecten. Met behulp van deze foto’s heeft Bouwhuis samen met FARO Architecten een nieuwe internetsite ‘www.smaaktestapeldoorn.nl’ waarmee het publiek in en buiten Apeldoorn wordt uitgenodigd de smaaktest te doen. Bij deze waarderingstest zal het gaan om de beoordeling van de totale woonomgeving. De bedoeling is om zowel het vakdebat inhoudelijk te voeden als het publiek te stimuleren na te denken over wat men belangrijk vindt in de woonomgeving.

Uit de test zou moeten blijken welke factoren een woonbuurt geliefd maken of niet geliefd en welke relatief kleine toevoegingen of veranderingen aan de gevel, het dak, de omgeving en openbare ruimte grote invloed hebben op de waarderingscijfers. In april 2012 wordt van alle peilingen een analyse gemaakt en gepresenteerd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?