Don Bosco Assel zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Dinsdag 1 maart 2016

Door Redactie

Tijdens NL Doet, op zaterdag 12 maart, is het zover. Dan wordt van 11.30 tot 15.30 uur het terrein van Assel Don Bosco Centrum weer picco bello in orde gemaakt voor het nieuwe seizoen. De organisatie is daarom op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen. De accommodatie en het omliggende buitenterrein wordt die dag klaar gemaakt voor de ontvangst van groepen uit het hele land. Wat moet er zoal gebeuren? Het tuinmeubilair en speelvoorzieningen zoals een groot buitenschaakspel worden schoongemaakt, waar nodig geverfd en naar buiten gezet, in het achterliggende meditatiewandelbos worden de afgewaaide takken van de paden verwijderd die vervolgens worden aangeharkt.

Een woordvoerder van Don Bosco: ,,Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl”.
Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2015 waren al 300.000 vrijwilligers actief bij zo’n 7.600 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. ,,We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 28,7 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deze actie is aan de Pomphulweg 106. Een gezonde lunch is inbegrepen. Aanmelden kan via donboscowerken@donbosco.nl of via tel. 055 5191535.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!