Donkere wolken boven 13e editie van ‘Licht op Herinnering’

Donderdag 27 februari 2020

Door Marieke Nuijten

Een recordaantal van maar liefst 600 bezoekers wist de locatie in het aardedonker te vinden op 6 november 2019. Eind oktober zette wij ‘Licht op Herinnering’ in de spotlights. Een initiatief van 4 Apeldoorners die er vorig jaar tijdens de 12e editie, samen met vele vrijwilligers voor zorgden dat er op ‘Begraafplaats Heidehof’ een avond plaatsvond vol herinnering.  Op naar de 13e editie dus, maar toch lijkt er een donkere wolk boven de voorgenomen datum (woensdag 4 november 2020) te hangen.

Via de Facebook pagina van ‘Licht op Herinnering’ meldt de organisatie dat er dan wel geld moet zijn om deze editie te financieren. ,,De afgelopen jaren was het steeds moeilijker om sponsors te vinden die geld wilden doneren. Wel hebben we een groot aantal bedrijven die ons met materialen en zelfs met menskracht sponsoren maar aan geld hebben we ongeveer 2500,- euro nodig per jaar. En we hebben momenteel vrijwel niets.”

Oplossing

De organisatie gaat verder: ,,Aan de ene kant is dit een enorm probleem: geen Licht op Herinnering. Aan de andere kant zou het een eenvoudig op te lossen probleem moeten zijn. Wij hebben berekend dat wanneer 50 mensen ons sponsoren met 5 euro per maand, wij gewoon door kunnen gaan. Die 50 mensen, die moeten toch gewoon te vinden zijn?”

Ze roepen dan ook op aan de volgers en geïnteresseerden om 5 euro per maand over te maken op ING bank rekening NL54 INGB 0005 0641 94 t.n.v. Stichting Licht op Herinnering. ,,Natuurlijk is een eenmalige gift ook meer dan welkom. Ondertussen gaan wij ook op andere manieren op zoek naar mogelijkheden om Licht op Herinnering verder gezond te maken.”

Volgende editie mogelijk maken

Nicole van den Bos van [mooi]afscheid en één van de initiatiefneemsters van ‘Licht op herinnering’ reageert: ,,De waarde van ‘Licht op herinnering’ voor vele Apeldoorners moet het toch mogelijk maken om door middel van een groep kleine sponsoren een volgende editie mogelijk te maken?”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!