Help de bevolking van Oekraïne

Draisma Dynamo heeft de selectie voor het nieuwe seizoen compleet

Vrijdag 4 juli 2014

Door Redactie

© Wikimedia commens

Met de handtekeningen van Stefan Taanman en nieuwkomer Robin van Capelle heeft Draisma Dynamo de selectie voor het seizoen 2014-2015 rond. Passer/loper Taanman was afgelopen seizoen al heel belangrijk in Apeldoorn en zijn positie stond dan ook niet ter discussie. De Apeldoornse recordkampioen is dan ook verheugd dat de Utrechter z’n contract heeft verlengd.

Het tekenen van diagonaalspeler Van Capelle was eveneens zeer tot tevredenheid van trainer/coach Jorg Radstake. De 20-jarige Drontenaar is afkomstig van Floorever Reflex uit Kampen.

De 2.01 meter lange Van Capelle begon zijn volleyballoopbaan in Kampen, verkaste vervolgens naar Libero ’99 in Dronten om medio 2011 terug te keren in Kampen. Daar ging hij in eerste instantie spelen in het tweede team en meetrainen met het eerste. Begin 2012 mocht hij vervolgens debuteren in de vaderlandse eredivisie.

Toen hij door Draisma Dynamo werd benaderd hoefde hij niet lang na te denken of hij de overstap zou maken. “Dynamo is een grote club met een grote naamsbekendheid. Een professionele club die tot de top van de eredivisie behoort. In Apeldoorn krijg ik de kans de volgende stap te zetten in het eredivisievolleybal. Daarnaast biedt Dynamo mij de mogelijkheid mijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde in Amsterdam voort te zetten”, aldus de diagonaalspeler.
“Ik wil graag het uiterste uit mijzelf halen en verwacht bij Draisma Dynamo die stappen, samen met een goede spelersgroep en onder begeleiding van een goede begeleidingsstaf, te kunnen maken.”

Met de komst van een diagonaalspeler betekent dit dat Johan Oosting zich komend seizoen volledig kan concentreren op de passer/loper positie. Vorig seizoen kwam Oosting naar Apeldoorn voor de plek als diagonaalaanvaller, een plek die eveneens door Bas Swinkels wordt bezet. Nu Van Capelle de concurrentie met Swinkels aangaat mag Oosting zijn aanvallende kwaliteiten combineren met het passen. Vreemd is dat niet, want op die positie speelde Oosting het afgelopen seizoen – toen noodgedwongen – al vaker.

De complete selectie voor het komende seizoen ziet er als volgt uit:

  • Spelverdeler: Bart van Garderen en Freek de Weijer
  • Diagonaal: Bas Swinkels en Robin van Capelle
  • Midden: Renzo Verschuren, Dwin Brouwer en Wessel Anker
  • Passer/loper: Stefan Taanman, Johan Oosting, Mats Kruiswijk en Giel Koetsenruijter
  • Libero: Dustin Bontrop

Hoofdtrainer/-coach is Jorg Radstake, Henk Gootjes is de assistent van Radstake.
 

Bedankt

De Stichting Topvolleybal Dynamo maakt van deze gelegenheid gebruik Jord Brethouwer, Frank Lubberts, Jarik Niebeek, Michiel Hagen, Richard Janssen, Kees Spil, Freek Michel en Hugo Rijken, maar ook Mark Roper en Joost Joosten van harte te bedanken voor hun bijdrage gedurende het afgelopen seizoen en de eventuele voorgaande seizoenen We wensen hen veel succes met hun verdere volleybalcarrière, en de spelers die een punt achter het volleyballen hebben gezet wensen we heel veel succes met hun maatschappelijke carrière.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?