Draisma Dynamo lanceert eigen bier

Dinsdag 2 maart 2021

Door Redactie

Het seizoen gaat goed voor de heren van Draisma Dynamo Volleybal. Ze hebben namelijk kans om voor het eerst sinds 2010 de nationale titel binnen te slepen. Ook buiten het veld probeert de volleybalclub zich op de kaart te zetten, namelijk met de lancering van het ‘Draisma Dynamo Biertje’. In samenwerking met brouwerij Puik Bieren is het blond biertje gemaakt.

Het ‘Draisma Dynamo Biertje’

Arjan de Frens, bestuurslid PR & Communicatie, wilde de club in de spotlight brengen door het biertje te verzinnen. Samen met Richard Pol en Astrid van der Star, van Brouwerij & Proeflokaal Puik Bieren, is het frisse blond biertje bedacht. Het biertje heeft een citrusafdronk, een alcoholpercentage van 6 % en een bijzondere bereidingswijze.

Je moet het biertje namelijk rechtop, donker en koel bewaren. Door de ambachtelijke en ongefilterde bereidingswijze heeft het bier een gistdepot. Het onderste gedeelte van het bier ziet er hierdoor een stuk troebeler uit en is ook een stuk zachter van smaak. Dit gistdepot kan in het biertje gaan zweven en om dit te voorkomen moet je het op de eerder genoemde manier bewaren.

Bestellen

Het ‘Draisma Dynamo Biertje’ is vanaf komende vrijdag, 5 maart, te bestellen via het mailadres van Draisma Dynamo. Voor 9,99 euro krijg je 3 biertjes in een speciale cadeauverpakking. Het biertje wordt bij je thuis bezorgd en binnen Apeldoorn is bezorging gratis. Naast het ‘Draisma Dynamo Biertje’ heeft Puik Bieren nog andere zelfgemaakte biertjes die zij aanbieden. De brouwerij is gevestigd aan de Beekstraat 10 in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!