Draisma Dynamo opnieuw Europa in

Maandag 5 mei 2014

Door Redactie

Fred Fiets

Met de onlangs behaalde tweede plaats in de Nederlandse competitie kwalificeerde Draisma Dynamo zich automatisch voor Europees volleybal komend seizoen. Of de club ook daadwerkelijk van dit recht gebruik zou maken en zich zou inschrijven bij de Europese volleybalbond CEV was aan de clubleiding. Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo heeft medegedeeld gebruik te maken van het recht op deelname aan Europees volleybal.

Aangezien de winnaar van de nationale beker ook de landskampioen is geworden betekende dit dat de runner-up in de finale van de play-offs, Draisma Dynamo, mag deelnemen aan de op één na hoogste volleybalcompetitie in Europa, de CEV Volleybal Cup.

Voor Draisma Dynamo betekent dit minimaal twee ronden Europees volleybal. In november zullen de Apeldoornse volleyballers in een uit- en thuiswedstrijd moeten strijden op handhaving in het toernooi in de CEV Cup of degradatie naar het toernooi om de Challenge Cup. De tweede ronde van beide toernooien wordt in december gespeeld. De resultaten van die wedstrijden bepalen of er in januari 2015 nog een vervolg komt in Europa.

Het nieuwe seizoen wordt het 24e seizoen dat de 12-voudig kampioen van Nederland meedoet aan Europees volleybal. In 2003 won Dynamo de Europese Top Teams Cup, de huidige CEV Cup.

De loting is eind juni in Luxemburg, dan zal bekend worden wie in november de Europese tegenstander van Draisma Dynamo is.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?