Drie Apeldoorners maken kans op titel ‘Ambtenaar van het jaar 2020’

Donderdag 15 oktober 2020

Door Redactie

Archief Apeldoorn Direct

Voor de tiende keer wordt dit jaar de prijs voor ‘Ambtenaar van het jaar’ uitgereikt door Publiek Denken, netwerkplatform voor professionals in de publieke sector. In de lijst met 100 genomineerden, nou ja 99, want één genomineerde heeft zich teruggetrokken, zijn ook 3 Apeldoorners te vinden.

Het gaat hierbij om Isabel Hoetink, Meri Ismirowa en Piet Stoop. Isabel is Sr. Beleidsmedewerker medezeggenschap/ambtelijk secretaris en kreeg als motivatie door degene die haar nomineerde(n) dat ze bestuur(der) en organisatie met veel flair, energie en humor probeert de verbinden. Ook vinden ze haar een attente verschijning en werkt ze zorgvuldig, waarmee ze een voorbeeld is voor haar collega’s. “Ook weet zij het management bewust te maken van het belang van medezeggenschap op een uitzonderlijke wijze.”

Eigen draai

Meri is sinds kort Initiatievenmakelaar. “Hiervoor was zij projectassistent en zij heeft zich met veel energie, passie, resultaatgerichtheid , invoelingsvermogen en humor gestort op deze functie. Totaal nieuw geeft zij hier haar eigen draai aan”, is de motivatie voor haar nominatie. Daarnaast heeft ze volgens haar collega’s begrip voor de initiatiefnemers en als schakel tussen de gemeente en de bewoners bouwt zij aan haar netwerk. “De resultaten zijn er dan ook naar.”

Piet werkt als Eenheidsmanager publiek, ondernemen en wijken. Volgens zijn collega’s is hij een energieke, begripvolle maar toch ook zakelijke manager, die zijn sporen de afgelopen jaren heeft verdiend binnen onze organisatie. “Piet wordt binnen ons team en organisatie enorm gewaardeerd om zijn betrokkenheid, sociale vaardigheden, menselijkheid, maar ook resultaatgericht en zakelijk, welke eigenschappen hij goed met elkaar kan verbinden. Kortom, als leidinggevende is Piet een topper.”

Stemmen

In totaal zijn er 6 categorieën: Rijksoverheid management, Decentraal management, Rijksoverheid beleid, Decentraal beleid, Rijksoverheid uitvoerend en Decentraal uitvoerend. De jury, onder leiding van Carsten Herstel (directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), mag uiteindelijk bepalen wie de winnaar wordt. Daarnaast is er  een publieksprijs voor de ambtenaar met de meeste stemmen. Op 15 december wordt bekend wie zich ‘Ambtenaar van het Jaar 2020’ mag noemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!