Drie studenten Stedendriehoek keren terug van Zuidpoolexpeditie

Zaterdag 22 maart 2014

Door Redactie

Martin Snijder

Kamperen op een krakende gletsjer op Antarctica met pinguïns en zeehonden als enige bewoners. Dat overkwam 3 studenten uit de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen), die de afgelopen 17 dagen deelnamen aan de Aventus Cleantech Zuidpool Expeditie. Zondag 23 maart komen ze om 11:30 uur aan op Schiphol.

Micha Klaarenbeek, Robbin Drost en Roderick Bunschoten hielden tijdens hun expeditie al een blog bij. Maar hoe kijken ze nu terug op hun tijd op de Zuidpool? Berichtgeving over hun indrukken wordt later gepubliceerd.

Onvergetelijke ervaring
Uitdagende hikes, stormachtige boottochten, confrontaties met de gevolgen van de klimaatveranderingen en de overweldigende schoonheid van Antartica. Daarover schreven Micha Klaarenbeek, Robbin Drost en Roderick Bunschoten in hun blog. Een onvergetelijke kennismaking met de kwetsbare natuur van de Zuidpool. En met hun eigen rol in het behoud ervan.  Want deelname aan de expeditie is de opening van hun rol als ambassadeur van cleantech.

Werken aan schonere technologie
De deelname aan de Zuidpoolexpeditie werd mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio Stedendriehoek en mbo-school Aventus. Beide organisaties werken aan schonere technologie met als doel een duurzaam economisch en ecologisch houdbare toekomst. Studenten zijn de nieuwe generatie van deze toekomst. Ook de expeditieleider Robert Swan werkt met jongeren vanuit deze overtuiging. Hij neemt ze mee naar de smeltende polen en laat zien hoe urgent dit probleem is.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?