Help de bevolking van Oekraïne

Droombruiloft krijgt een vervolg

Dinsdag 3 mei 2016

Door Redactie

Vorig jaar was Droombruiloft in CODA te zien, een expositie waarin ‘de mooiste dag van je leven’ centraal stond. Met bijzondere trouwfoto’s, prachtige trouwjurken en ander (beeld)materiaal dat door u is ingezonden. Vanaf 12 juni aanstaande is Droombruiloft weer in CODA te zien – met andere foto’s, andere bruidsjurken en trouwpakken en met andere bruidsparen.

Of het nu een dag met koetsen, duiven en een groot feest was, juist klein en intiem, heel traditioneel of ‘helemaal anders’: de trouwdag is een bijzondere dag. Een dag die in de komende tentoonstelling Droombruiloft centraal staat en waarvoor we op zoek zijn naar (beeld)materiaal van echtparen die in Apeldoorn getrouwd zijn: vorige week of vorige eeuw, op de fiets en in spijkerbroek of met de limousine en in een sprookjesachtige trouwjurk. Foto’s van heel lang geleden – van uw ouders, grootouders of overgrootouders – of foto’s van uw eigen en misschien wel minder traditionele bruiloft. Met deze tentoonstelling willen we nog meer laten zien hoe het beeld van ‘de mooiste dag van je leven’ door onder andere culturele invloeden in de loop der jaren is veranderd.

Wilt u uw unieke bijdrage aan deze expositie leveren in de vorm van (beeld)materiaal, speciale voorwerpen of uw trouwjapon of -pak, neem dan contact op met Neel Diekema, tentoonstellingsproducent bij CODA (n.diekema@coda-apeldoorn.nl of 055-5268533).

Droombruiloft is van 12 juni tot en met 21 augustus aanstaande te zien in CODA Kenniscentrum en op de Verdieping, het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?