Drukte rond Hotel Westpoint

Dinsdag 12 februari 2013

Door Redactie

Het is een romantisch idee. De leegstaande kantoorkolos aan de Handelstraat als multifunctioneel hotelgebouw. Mooi midden in het centrum van de stad. In de top een restaurant met geweldig uitzicht en in de kelder een fitnessruimte. Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn?

Het twitteraccount @Hotelwestpoint doet nu al een paar weken in tot nu toe 42 berichten alsof Hotel Westpoint er echt staat. Vrolijk inspelend op de lokale actualiteit en duidelijk geschreven door iemand die weet wat er lokaal speelt.

Aan de tweets te zien is het de laatste weken al lekker druk in het hotel. Uitvalsbasis voor de Midwintermarathon, regelmatig enorme drukte in het restaurant en dus al overleg met de Oude Enk om de lege parkeergarage te huren om die drukte aan te kunnen.

En net als bij Fawlty Towers zijn de beslommeringen van dit droomhotel erg leuk om te volgen. Want er kan heel wat gebeuren in een kleine veertig tweets. Kapotte lantaarnpalen, wel of geen legale wietzolder, plannen voor een zwembad in de kelder, last van de opbrekingen in het centrum. Je hebt wat te verduren als hotelmanager. Zelfs als het hotel nog niet eens echt bestaat.

En tussen de regels door regelmatig een subtiele boodschap voor de gemeente. Wij denken dat deze communicatief vaardige buurtbewoner de gemeente subtiel wil bewegen iets te ondernemen. Wat denken jullie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!