Drukwerk in Gigant

Zondag 10 april 2022

Door Paul Sinnema

Nederlandstalige muziek, fijn dat het nog steeds gemaakt wordt en Drukwerk is er een goed voorbeeld van. De Amsterdamse band werd in 1978 opgericht en maakte, na wat protestsongs, een nummer 1 hit, “Je loog tegen mij”. In de documentaire die ik erover zag zei Harry: “Het overkwam ons gewoon”. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren wel veranderd maar de rotsvaste frontman is nog steeds Harry Slinger. Ook de drummer, Marcel Lee van de oude bezetting, is nog steeds actief. Harry is ondertussen al dik in de 70 maar daarvan was op het podium maar weinig te merken. De bekende stem en als altijd herkenbare rode mutsje vormen nog steeds zijn imago. Leuk feitje is dat Bram zijn zoon nu op toetsen actief is in de band en hij speelt super. Een aantal jonge mannen, Erik Bes vette bas en Bas Kors speelt lekker gitaar, completeren het geheel.

Het publiek bestond overwegend uit fans van het genre. En het waren er veel. Naar schatting zo’n 230 – 250 mensen aanwezig. De zaal was dan ook vol en er was een fijne sfeer. Veel families en vrienden aanwezig en daardoor ook weer een flink aantal jonge mensen. De stemming zat er vanaf het begin gelijk goed in. De nieuwe wat onbekendere nummers werden met plezier aangehoord maar zodra er een ‘oldie’ voorbijkwam zong iedereen uit volle borst mee. De mensen die ik sprak waren stuk voor stuk enthousiast en genoten van wat er geboden werd.

Harry weet de stemming er goed in te brengen en ook de muzikanten genieten zichtbaar. Er is goed onderling contact en dat levert lekkere muziek op.

Ik vond de kwaliteit van het geluid wat onder de maat. Bas veel te luid en de instrumenten waren onderling niet goed op elkaar afgestemd. De toetsen overheersten af en toe waardoor bijvoorbeeld gitaar soms niet goed uit de verf kwam, jammer want Bas Kors speel lekker gitaar. Maar het mocht niet deren. De fans vonden het optreden geweldig.

Paul Sinnema

Popzaal Gigant, 9 april 2022

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!