Duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) bestaat 10 jaar.

Vrijdag 3 juni 2022

Door Redactie

De afgelopen jaren heeft deA zich ingezet om zelf duurzame, lokale zonne-energie op te wekken en mensen te helpen met energie besparen, genoeg reden om daarbij stil te staan. Kom  op tweede pinksterdag vanaf 12.00 uur naar de jubileummarkt in het ACEC-gebouw. Er is voor jong en oud van alles te doen:  allerlei activiteiten, live muziek, een paneldiscussie met andere duurzame organisaties en lekkere hapjes.

Wat is er te doen?

Neem je schoongemaakte shampoofles mee en recycle hem ter plekke in de plastic recyclingmachine van CODA Experience Lab. Wek zelf al fietsend de energie op voor live muziek van Florian Wolff. Doe inspiratie op voor leuke manieren om afval te besparen bij Zero Waste Apeldoorn. Geniet voor 10 euro van een heerlijke duurzame lunch van Stapelgroen en luister in de tussentijd naar een speciaal voor jou opgedragen klimaatgedicht van Els de Groen. Steek je neus eens in een natuurlijke geurkaars van FIK-kaarsen, kleur lekker mee aan de Reuzenkleurplaat, bekijk de kunstexpositie in het Acecgebouw of laat voor een euro per minuut de klimaatstress lekker van je af masseren.

Laat je inspireren

Tussen 14.00 en 15.00 uur is de paneldiscussie met andere duurzame organisaties uit Apeldoorn, zoals HetkanWel en ZeroWaste. Stel je vragen en praat mee!  Aansluitend reikt oprichter en directeur Michael Boddeke het eerste exemplaar van het boek ‘Tien jaar deA, groene golf door Apeldoorn’ uit, waarin wordt teguggeblikt op 10 jaar deA. Tot 17.00 uur kun je rondkijken, genieten, het gesprek aangaan en toasten.

Kijk voor het hele programma: www.de-a.nl/10jaar

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!