Eén entree CODA voor museum, archief èn bibliotheek

Donderdag 29 december 2016

Door David Levie

CODA krijgt in de nabije toekomst één ingang voor de bibliotheek, het museum en het archief. De gemeente heeft voor een verbouwing van het cultuurbolwerk een miljoen euro uitgetrokken. Ook is het bedoeling dat er een nieuwe horecavoorziening komt. Volgend jaar hebben de gesprekken tussen gemeente en CODA plaats, in 2018 gaat de bouw van start.

Wat er precies met de huidige ingangen gaat gebeuren kan Pons Verheul, die namens CODA de verbouwing begeleidt, niet precies vertellen. ,,Dat hangt van verschillende zaken af. Van het budget en van onder meer vergunningen.’’

De plaats van de nieuwe entree is wel bekend: precies tussen het museum en de bibliotheek in. Daar waar nu nog transportbusjes naar beneden rijden. Van de twee huidige ingangen is die van de bibliotheek er het slechts aan toe. Het voegwerk voldoet niet meer aan de eisen.

De nieuwe entree is ook een blikvanger voor het Cultuurkwartier als geheel. Gerrit Steenbergen, de directeur van ACEC onderschrijft die mening. ,,Ik ben er heel erg blij mee.’’ Ook Gigant kan een nieuwe entree tegemoet zien. Al enige jaren stond de entree hoog genoteerd op het verlanglijstje. De wankele financiële situatie rond de poptempel annex filmhuis maakte een dergelijke aanpassing onmogelijk. Nu de fusie met Markant letterlijk een kwestie van dagen is komen ook aanpassingen aan de buitenkant van Gigant dichterbij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Museum

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!