Help de bevolking van Oekraïne

Een perfecte ambiance voor de Rotary

Zondag 5 juni 2016

Door Gerard Oltmans

Er was dit weekend wel erg veel te doen in Apeldoorn: openingen , lezingen, onthullingen, een foodfestival en ook nog een koopzondag en de Rotary Apeldoorn organiseerde hun jaarlijkse benefiet; de Apeldoornse Parade. Tja, kwestie van keuze(s) maken…

In de stallen van Paleis Het Loo was er dit keer geen diner, maar een heuse High Tea; met dress code… dat weer wel. Vintage Style Please. Vandaar dat er hoofdzakelijk wit met hier en daar een pasteltintje te zien was. Maakte het geheel ook gelijk overzichtelijk want alle ‘niet betalende’ gasten waren duidelijk te onderscheiden. Pedro de Pauw kon de concurrentie met al die witte mannen niet aan, had zich van zijn grasveld teruggetrokken en krijste op afstand zijn ongenoegen uit. Maar dat was eigenlijk de enige dissonant die er te horen was.

Door de andere opzet kreeg ook het publiek een duidelijk andere samenstelling. Terwijl er bij de diners hoofdzakelijk volwassenen waren, kwamen nu meer gezinnen en families (soms wel tot 3 generaties) die er een gezellig middagje- uit van maakten. Daar was natuurlijk op gerekend, want vertier was er in ieder geval genoeg, voor jong en oud en alles in stijl natuurlijk. Zo was er een fotoshoot met visagie, art painting, springkussen, muziek en hapjes. ‘Tea’ heb ik eigenlijk niet gezien, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

Patricia Groenendaal van de Rotary vertelde dat ze natuurlijk gehoopt hadden op een goede opkomst, dolblij waren met het prachtige weer en de bijzondere locatie, maar zich ook realiseerde dat dit mooie weer een spelbreker kon zijn. De mogelijkheden in Apeldoorn waren enorm dit weekend. Daarom was ze eerlijk gezegd, dik tevreden met de ruim 400 bezoekers die samen een mooie 10.000 euro (voorlopig saldo) opgebracht hadden via veiling, kaartjes en versnaperingen. Een aantal Apeldoornse liefdadigheidsorganisaties zal blij zijn met deze Rotary.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?