Eerbetoon kunstenaar Etienne Bagchus

Woensdag 7 maart 2012

Door Redactie

Zaterdag 10 en zondag 11 maart wordt de op 9 januari j.l. overleden kunstenaar Etienne Bagchus geëerd met een tentoonstelling in Galerie Ateliers Marialust (GAM).

Etienne, eigenlijk altijd Apeldoorner gebleven, was een veelzijdig kunstenaar. Hij begon met het ontwerpen van glasramen, reliëfs en waterobjecten. In de negentiger jaren, ontdekte hij het werken met hout en later de mogelijkheden van het werken met brons. De laatste ontwikkeling in zijn werk was zijn fascinatie voor het platte vlak. Etienne liet zich inspireren door alles wat hij om zich heen zag: “zet een vergrootglas op een toevallig detail uit de natuur of het landschap en vergroot het helemaal uit!”

Maandelijks is een aantal galeries/ateliers, op de eerste zondag van iedere maand, geopend. Dan exposeert er ook een gastkunstenaar en daarnaast vinden er culturele manifestaties plaats.

Voor Etienne’s atelier aan het Verzetsstrijderspark ontruimt wordt en betrokken door een andere kunstenaar, wordt daar op 10 en 11 maart bij wijze van afscheid nog een laatste keer een tentoonstelling georganiseerd, waar het nog resterende werk te zien en te koop is.

Tijdens de tentoonstelling zal het boek ‘Etienne Bagchus 50 jaar Beeldhouwer – Schilder’ voor € 19,95 te koop zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!