Eerste 3 acts bevestigd voor festival Afterslag op 17 januari

Vrijdag 27 november 2015

Door Redactie

De eerste namen voor het Afterslag festival op 17 januari zijn vandaag bekend gemaakt: de licht psychedelische nupunk-band Indian Askin, de Spaanse country/folk/punk/rock & roll zonen van La M.O.D.A. en het indie-electro duo Tears & Marble zullen die dag optreden in Gigant in Apeldoorn. De deuren zullen om 14:00 uur openen en de eerste optredens starten om 14:30 uur. Plato/Mansion24 dient deze editie als derde locatie, naast de popzaal en het café van Gigant.

 Indian Askin (NL)
Deze licht psychedelische nupunk-band put inspiratie uit de jaren ’60, ’70 en ’90 en weet daarmee een bijzonder geluid neer te zetten. 3FM ging gelijk overstag bij eerste single ‘Answer’, welke ondertussen voor flink wat airplay zorgt. Vorig jaren reisde het trio het hele land af met de Popronde en stonden ze al in het voorprogramma van o.a. De Staat en Go Back To The Zoo. Nu is het de beurt aan Afterslag!

LA M.O.D.A. (ES)
Feest vanuit Spanje! Deze Spaanse zonen van Johnny Cash mixen country/folk met punky rock & roll. In het Spaans. De zeven heren van La Maravillosa Orquesta Del Alcohol maken goudeerlijke muziek die ergens tussen de wereldwijze pop van Springsteen en de punk-ethos van The Pogues in zit. Vamos!

Tears & Marble (NL)
Dit Nederlandse duo brengt spannende en sferische indie-electro. Bella en Cris introduceerden zichzelf met een verrassende cover van Haddaway’s ‘What Is Love’, maar nu is het de beurt aan eigen materiaal! Tears & Marble is onverwacht, spannend, verdrietig en romantisch en staat garant voor een betoverend en dromerig optreden.
Afterslag

De naam Afterslag verwijst niet heel subtiel naar Europa’s belangrijkste showcase festival Euronsonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! Aan het programma wordt op dit moment hard gewerkt.

Tickets kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant, en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!