Eerste coronaprik gezet in Sporthal Mheenpark

Vrijdag 15 januari 2021

Door Peter Vroon

Onder toeziend oog van de directeur van de GGD Noord- en Oost- Gelderland, Jacqueline Baardman, werden vanmorgen (vrijdag 15 januari) de eerste coronavaccinaties gezet in Sporthal Mheenpark. Zoals we vorige week al konden melden startte, na de landelijke vervroeging, ook Apeldoorn eerder met vaccineren.

Kort contactmoment

Als allereerste kregen 5 mensen uit de langdurige zorg een prik in hun arm. Het echte eerste vaccin werd gezet in de arm van Kim. Tijdens het zetten werd er voor gezorgd dat het contactmoment tussen de prikker en ontvanger maar heel kort was. Ook moest de ontvanger het gezicht afwenden en uiteraard werden er mondkapjes gedragen.

Het zetten van de prikken ging heel snel. De ontvangers gaven aan heel blij te zijn dat ze nu zijn gevaccineerd. Allemaal waren ze erg gemotiveerd om deze te mogen ontvangen, vooral ook gezien hun werk.

Groot genoeg

Iedereen in Noord- en Oost Gelderland krijgt straks de prik in Sporthal Mheenpark. “Alles met inachtneming van 1,5 meter afstand houden van elkaar’, vertelde Monique Kastelein van Donselaar van de GGD onlangs aan Apeldoorn Direct. “Tevens is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Voor de vaccinatie van de eerste groep is de Mheenhal als locatie groot genoeg.”

De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen de 2 inentingen zit 3 weken. Uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. Zodra een groep aan de beurt is, krijgt deze vanzelf bericht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!