Eerste cursisten hebben cursus ‘Digisterker’ succesvol afgerond

Vrijdag 30 september 2016

Door Redactie

Eerste cursisten hebben dinsdag 27 september de cursus ‘Digisterker’ succesvol afgerond 

Dinsdag 27 september zijn de eerste certificaten uitgereikt aan de deelnemers van de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ die CODA vanaf september samen met docenten van Seniorweb georganiseerd heeft. De deelnemers hebben in vier dagdelen onder andere geleerd hoe ze met hun DigiD veilig kunnen inloggen op overheidswebsites zoals de site van de Belastingdienst. Dinsdag 4 oktober start de nieuwe cursus.

Docenten van Seniorweb hebben de cursisten in vier dagdelen niet alleen geleerd hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen, maar ook hoe ze hiermee veilig kunnen inloggen op overheidswebsites om bijvoorbeeld huurtoeslag aan te vragen. Met het oog op het verdwijnen van de ‘blauwe enveloppe’ wordt ook alvast aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst.

Mede dankzij deze cursus weten de deelnemers hoe ze veilig online in contact met de overheid kunnen komen en wat ze via (gemeentelijke) overheidswebsites allemaal kunnen regelen en aanvragen. “Deze cursus heeft mij vooral laten zien dat je allerlei zaken met bijvoorbeeld de gemeente en de belastingdienst makkelijk én veilig online kunt regelen”, aldus één van de cursisten.

Cursusinformatie
Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden zoals het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, werk zoeken, een afspraak maken met de gemeente, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan op dinsdag 4 starten met de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’.

In vier ochtenden (dinsdag 4, 11, 18 en 25 oktober van 9.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers van docenten van Seniorweb niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken; ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar de informatie kunnen vinden. Daarnaast wordt ook geleerd hoe ze Regelhulp kunnen gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf (thuis) aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

 

Kosten

CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

 

Nieuwe cursus start dinsdag 4 oktober | aanmelden kan nog bij CODA Bibliotheek. Deze informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?