Eerste namen bevestigd voor festival Afterslag

Woensdag 27 december 2017

Door Redactie

Afterslag is hét festival voor muziekminnend Oost-Nederland. De eerste namen voor dit festival zijn bekend gemaakt: de Ierse singer-songwriter Rosborough, de Vlaamse freejazzers van Nordmann, de Nederlands-Ghanese zangeres en multi-instrumentaliste Nana Adjoa en de perfecte combinatie van garagerock en dreampop van Dakota worden op 21 januari verwelkomt in Gigant in Apeldoorn. De deuren openen om 14:00 en de eerste optredens starten om 14:30. Tickets kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant, en zijn te koop aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Afterslag

De naam Afterslag verwijst niet heel subtiel naar Europa’s belangrijkste showcase festival Eurosonic Noorderslag, en vindt dan ook plaats op de zondag na dit Groningse festival. De gehele zondag speelt een keur aan artiesten en bands die behoren tot de ESNS-selectie van dat jaar een show(case). Een geweldige gelegenheid voor de lokale en regionale muziekliefhebbers om een overzicht te krijgen van de laatste ontwikkelingen in het Europese muziekaanbod! In het verleden speelden o.a. Indian Askin, Larry Gus, Sue The Night, Andy Burrows en Paceshifters al op Afterslag.

Dakota

Het Amsterdamse Dakota weeft garagerock feilloos aan zonnige dreampop, waarbij je het ene moment wordt gehypnotiseerd door dromerige melodieën, en het volgende moment een klap in het gezicht krijgt van schreeuwende gitaarriffs en beukende ritmes. Oerol, Popronde en Down The Rabbit Hole gingen al overstag, nu Apeldoorn nog!

Nana Adjoa

De Nederlands-Ghanese zangeres en multi-instrumentaliste Nana Adjoa eiste met debuutsingle The Resolution direct de aandacht op en toonde haar vakvrouwschap in het maken van melancholische indie-dream-pop die je mee terug neemt naar de Britse trip-pop uit de 90’s. 3FM en 3voor12 zijn dolenthousiast over Nana, en Apeldoorn zal snel volgen na haar show op Afterslag!

Nordmann
Het Gentse Nordmann verrast je met vernieuwde geluiden en spannende combinaties, waarbij elke slag, kreet, grom en incisie op z’n plek valt. De band is lastig binnen een genre te vangen, maar verwacht een overweldigende dosis instrumentale jazz en rock ’n roll!

Rosborough

De Ierse singer-songwriter Glenn Rosborough groeide op met muzikale helden als Tom Waits, Kate Bush en Peter Gabriel en dat hoor je! Na voorprogramma spots bij The DMA’s en Mew, en festivals als The Great Escape, is nu Afterslag aan de beurt!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!