Eerste stap Apeldoorns Sport- en Beweegakkoord gezet

Vrijdag 27 augustus 2021

Door Redactie

Accres

Het sport- en beweegaanbod in Apeldoorn is heel groot en in de hele gemeente is er veel op dit gebied gaande. Alleen bleek uit diverse gesprekken met clubs, inwoners en geïnteresseerden dat dit aanbod niet op 1 plek zichtbaar is. Activiteiten, evenementen, locaties of clubs zijn nog lang niet altijd goed te vinden. Dit was de aanleiding tot extra ambitie, namelijk het 1e deelakkoord van het Apeldoornse Sport- en Beweegakkoord. Carla Maessen, algemeen directeur bij Accres, Edgar Breed, voorzitter van de regiogroep en Niels Schut, directeur van Sportunity, ondertekenden de opdracht tot ontwikkeling van een digitaal sport- en beweegplatform.

Akkoord

Bijna 70 sportverenigingen, onderwijsinstanties en organisaties hebben vorig jaar september hun handtekening gezet bij het gemeenschappelijke doel om alle Apeldoorners aan het sporten en bewegen te krijgen en ook te houden. In het Apeldoornse Sport- en Beweegakkoord worden per deelakkoord ambities en acties beschreven die de komende jaren worden uitgevoerd. Die deelakkoorden bestaan voornamelijk uit nieuwe initiatieven en ideeën die al een tijdje leven. Bij verschillende verenigingen, instanties en organisaties stond het ontwikkelen van een sport- en beweegplatform hoog bovenaan het lijstje. Een digitaal platform is daarom ook gekozen voor deelakkoord 1.

Platform

Het Apeldoornse digitaal sport marketingbureau Sportunity is aangewezen voor de ontwikkeling van het sport- en beweegplatform. Sportunity heeft al met sportbonden zoals de KNSB, Tafeltennisbond en Wandelbond gewerkt om meer mensen in beweging te brengen, te laten houden van sport en ook te verbinden met verenigingen. In de komende periode wordt bekend gemaakt hoe het Sport- en Beweegplatform gaat heten. Naar verwachting zal het platform, en 1e deel van het Apeldoornse Sport- en Beweegakkoord, begin 2022 live gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!