Help de bevolking van Oekraïne

Eindjaarsexpositie Beeldend door heel Apeldoorn

Zaterdag 25 maart 2017

Door Redactie

Gigant

Vanaf 21 april t/m 31 mei 2017 exposeren beeldend cursisten van Gigant, markant in cultuur het gemaakte werk tijdens de eindjaarsexpositie. De expositie zal op zaterdag 22 april om 15:00 uur onder het genot van een hapje en een drankje worden geopend bij Klein Berlijn door Stephan Peters. U bent van harte uitgenodigd.  Het uiteenlopende werk zal op verschillende plekken in Apeldoorn te zien zijn. Zo hangt het werk van de jongeren in Klein Berlijn, en laten de kinderen de prachtigste creaties zien in Gigant, markant in cultuur. Het werk van de volwassenen is te bezichtigen in Dok-Zuid, ‘t Cafeetje van Marja en in de Stolp.

Er zijn dit jaar veel verschillende kunstwerken te zien, waarbij met diverse technieken is gewerkt. Er is werk te zien van Model portrettekenen, Model boetseren, Keramiek, Acryl en Olieverf, Tekenen & schilderen volwassenen, Tekenen & schilderen jongeren en de Kinderexpositie.

Docent beeldend; Magda Buijs neemt ons mee in wat de cursisten in de afgelopen periode hebben gedaan: ‘Bij de volwassen teken en -schildercursussen hebben we dit jaar inspiratie gezocht. Wat zijn inspiratiebronnen voor ons werk? Hoe komen we op ideeën? We hebben verschillende invalshoeken onderzocht zoals buiten schetsen en deze schetsen gebruiken als start voor een schilderij.
De Jeugd van 10+ volgt schilderstromingen: pointillisme, fauvisme, kubisme , Jugendstil , surrealisme. De jeugd 6+ heeft zichzelf getekend met hun lievelingsdieren, ook lezen we een verhaal van de boze heks en tekenen hierover.

De resultaten van  de cursisten van Magda en alle andere beeldend docenten is dus vanaf 21 april te bewonderen. Wees welkom!

Informatie
Op www.markantapeldoorn.nl/expositie is meer informatie over de expositie te vinden.

Opening Expositie:  zaterdag 22 april 2017 bij Klein Berlijn, Hoofdstraat 34 Apeldoorn

Data expositie: 21 april t/m 31 mei 2017

  • Klein Berlijn, Hoofdstraat 34, Apeldoorn (jongeren)
  • Gigant, markant in cultuur, Nieuwstraat 379, Apeldoorn (kinderen)
  • Dok-Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn (volwassenen)
  • ‘t Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, Apeldoorn (volwassenen)
  • de Stolp, Violierenplein 101, Apeldoorn (volwassenen)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?