EK-wedstrijden kijken op groot scherm op het terras

Donderdag 24 juni 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Met z’n allen naar de EK-wedstrijden kijken op het terras. Het was iets wat altijd heel ‘normaal’ was, maar sinds corona in ons midden is, ligt dat toch even wat gecompliceerder. Toch mogen er in steeds meer steden tv-schermen geplaatst worden vanaf aankomend weekend.

Burgemeester Femke Halsema gaf afgelopen week toestemming om schermen te plaatsen zonder vergunning. Wel gelden er bepaalde voorwaarden. Ook in Utrecht, Den Haag en Rotterdam mogen bezoekers de wedstrijden kijken op een groot scherm. Kort geleden werd nog aangegeven dat het niet de bedoeling was dat zaken een groot scherm zouden neerzetten, maar op een eigen terras mag dus nu wel. En dat komt goed uit nu Nederland komende zondag de achtste finale voetbalt tegen Tsjechië.

Evenementenvergunning

De gemeente Apeldoorn laat weten dat tv-schermen ook in Apeldoorn zijn toegestaan op het eigen terras, maar benadrukt dat de 1,5 meter afstand de norm blijft. “Wil men buiten het terras iets organiseren, dan moet men hiervoor een evenementenvergunning aanvragen. Maar zoals iedereen weet zijn evenementen sowieso, mits vergund, pas weer toegestaan na 30 juni.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!