Elf mensen uit bijstand via gemeentelijk leerwerkbedrijf

Dinsdag 4 maart 2014

Door Redactie

Peter Lous

Wethouder Hans Brouwer van gemeente Apeldoorn heeft maandagmiddag 24 februari zes voormalige stagiairs van het gemeentelijk leerwerkbedrijf gefeliciteerd met hun nieuwe baan. Apeldoorn heeft afgelopen zomer als pilot een leerwerkbedrijf opgezet met als doel om mensen vanuit de bijstand weer arbeidsritme te laten op doen en te begeleiden naar een nieuwe baan. In negen maanden tijd hebben 11 van de 31 stagiairs via het leerwerkbedrijf een nieuwe werkgever gevonden.

Het leerwerkbedrijf is onderdeel van de eenheid Beheer & Onderhoud van de gemeente Apeldoorn. Deze eenheid is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle openbare ruimte in de gemeente Apeldoorn. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt lopen stage bij het leerwerkbedrijf. Zo krijgen zij weer arbeidsritme en leren zij in de praktijk van de leermeesters die hen begeleiden. Daardoor maken de kandidaten een grotere kans op de arbeidsmarkt.

Direct Actief
Voordat bijstandsgerechtigden aan de slag gaan met een leerwerkstage volgen ze vier weken lang een trainingsprogramma van het Werkplein Activerium, genaamd Direct Actief. Daarbij krijgen de kandidaten persoonlijke sollicitatietrainingen en werkbegeleiding. Na het volgen van dit programma gaan de kandidaten een leerwerkstage volgen in een branche die het beste past bij hun talenten.

In samenwerking met een groot aantal werkgevers in Apeldoorn zijn er in diverse branches leerwerkplekken gecreëerd. Deelnemers die graag in de groenvoorziening of in het beheer van de openbare ruimte willen werken, kunnen aan de slag bij het leerwerkbedrijf van de gemeentelijke dienst Beheer & Onderhoud. Gemeente Apeldoorn wil daarmee ook als werkgever zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?