En opeens scheen toch de oranje zon….

Donderdag 28 april 2016

Door Redactie

Zelden hebben meteorologen zo’n invloed gehad op een groot evenement. De weergoden toonden zich echter op het moment suprême aanzienlijk milder dan hun profeten uit De Bilt en dat heeft Apeldoorn geweten. Veel langzamer dan anders stroomden de straten en pleinen vol, maar toch wordt Koningsdag 2016 straks in de annalen bijgeschreven als geslaagd.

,,Een wonderbaarlijke dag’’, sprak Simon Boon, de voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn die met de zijnen in de vroege ochtend nog de koppen bij elkaar had gestoken om zo nodig in te grijpen bij storm, regen, hagel en tegenwind. De papieren voorzorgsmaatregelen die al getroffen waren en een Plan B konden uiteindelijk de prullenbak in. Maar hoewel het niet helemaal droog bleef, scheen met grote regelmaat de zon, deden kleedjesverkopers en ambulante handel goede zaken en zagen kermisexploitanten hun attracties op volle toeren draaien.

De dag begon aarzelend. De Stichting Oranjefeesten vreesde dat mensen met wie zakelijke afspraken waren gemaakt thuis zouden blijven. ,,En dat is heel erg meegevallen’’, aldus een immer optimistisch gestemde Simon Boon die net als zijn penningmeester Alfred van Geijn terugkeek op een gezellige Koningsdag voor jong en minder jong. Ook voor de horeca was Koningsdag 2016 aanzienlijk beter dan de barre Paasdagen. De terrassen waren vaak vol, de tap werd beproefd en alleen in het Oranjepark was het publiek niet zo massaal naar allerlei optredens gestroomd als op zonovergoten dagen met een normale temperatuur.

Ook in de avonduren bleef het gezellig in de binnenstad. Al waren er nogal wat gevallen van openbare dronkenschap. Ook dat hoort bij een bruisende stad die haar grootste eendaagse feest uitbundig en passend gekostumeerd in het oranje vierde.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?