Energiebeleving in de Beekbergsebroek

Vrijdag 18 juli 2014

Door Redactie

© Redactie

Vijf partijen hebben de handen ineen geslagen om op de locatie Beekbergsebroek een recreatief en educatief energielandschap te realiseren dat volledig draait op duurzame energie die ter plekke wordt opgewekt met windmolens. Het gaat om een combinatie van activiteiten op het gebied van in- en outdoorsport, recreatie, het vergroten van kennis, onderzoek en de productie van duurzame energie.

Energiebeleving Beekbergsebroek is een initiatief van E-park, Out2play, E-Kite, De Wolff Nederland Wind en de duurzame energiecoöperatie deA. Met het thema –recreatie, educatie en duurzame energie- willen zij invulling geven aan de wens van de gemeente Apeldoorn om op deze locatie iets bijzonders te realiseren waar iedere Apeldoorner van kan profiteren. Op dit moment wordt gedacht aan:

  • Een E-park waarbij elektrisch rijden mogelijk wordt gemaakt voor karts, minibikes, trail- motoren en E-steps
  • In- en outdoorsport activiteiten
  • Duurtestlocatie voor de E-Kite.
  • Windmolens die de energie leveren voor zowel het park als voor omwonenden.

 

Uitnodiging aan omwonenden

Om het plan verder uit te werken, ontvangen de omwonenden en de aangrenzende dorps- en wijkraden deze week een brief waarin zij worden uitgenodigd voor een kennismakingsavond. Samen met hen willen de initiatiefnemers kijken naar de wensen van de omgeving en de mogelijkheden om te participeren in het energielandschap. Meer informatie is te lezen op

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?