Energiecoöperatie deA zoekt duurzame energievrienden

Woensdag 17 november 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Help mede-Apeldoorners die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen en soms onvoldoende geld over hebben om te kunnen leven. Als energieVRIEND kom je op afspraak bij mensen thuis. Je doorloopt met hun het pilotproject ‘De energieVRIEND’ waarin je samen met de bewoner de situatie in beeld brengt. Je bekijkt waar de besparingsmogelijkheden liggen die bij de bewoner passen en welk perspectief dit de bewoner geeft. Daarna breng je, samen met een Energieconciërge, kleine energiebesparende maatregelen aan en help je de bewoner met tips en kleine doelen om de rekening te verlagen.

Periode

November 2021 tot april 2022.

Wat vragen ze van je?

Je bent een enthousiast, vriendelijk persoon die graag en zonder vooroordelen het gesprek aangaat met mensen. Je herkent je in de volgende punten:

  • je zoekt betekenisvol vrijwilligerswerk
  • je vindt het leuk om te luisteren, aan te sluiten bij beweegredenen en behoeften van de ander om van daaruit ideeën en oplossingen aan te dragen.
  • je straalt van nature vertrouwen uit en je vindt het leuk om relaties op te bouwen
  • je bent open, nieuwsgierig en je wilt graag leren
  • je kunt een boodschap met overtuiging en enthousiasme overbrengen

Wat krijg je er voor terug?

Je wordt onderdeel van een leuk en gedreven team in een enthousiaste organisatie. Je krijgt een professionele training zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Je neemt deel aan bijeenkomsten om ervaringen te delen en nieuwe informatie te krijgen. Je krijgt geen salaris, maar wel een goede onkostenvergoeding.

Het allermooiste is de wetenschap dat jij bewoners weer perspectief kunt bieden op wat meer financiële ruimte én tegelijkertijd samen een bijdrage levert aan een mooiere wereld!

Heb je belangstelling?

Meer informatie en aanmelden via deA Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn | Apeldoorn Pakt Aan 

Deze vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telefoonnummer: 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!