Energiecoöperatie deA zoekt nieuwe energiecoaches

Woensdag 28 april 2021

Door Apeldoorn Pakt aan

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. Maar hoe maak je je huis duurzaam en groen? Steeds meer mensen vragen de energiecoach in huis.
deA is een energiecoöperatie van Apeldoorners die werk willen maken van duurzaamheid. De vrijwillige energiecoaches helpen bewoners bij het verduurzamen van hun woning. De informatie en tips die ze geven worden zeer gewaardeerd.

Wat doet de energiecoach

Als energiecoach help je bewoners te ontdekken welke energiebesparende maatregelen aan hun woning bij hen passen, leg je uit hoe ze kunnen besparen op hun energierekening en bijdragen aan het milieu. Je laat bewoners kansen en mogelijkheden zien en activeert hen tot het nemen van maatregelen. En dat het liefst in je eigen wijk of omgeving.

Wat vragen ze van je?

Natuurlijk hoef je niet álles van energie te weten, maar je moet het wel leuk vinden om meer te weten over energie besparen. Het helpt als je daar zelf al actief mee bezig bent. Dan is het gemakkelijk om de ervaringen enthousiast door te vertellen. Wil je weten of energiecoach worden iets voor je is? Kijk dan hier en doe de check.

Zij bieden

Een onkostenvergoeding, een training en een leuke organisatie met een inspirerend doel. En je krijgt ook deskundige begeleiding. Bijkomend voordeel: je komt in contact met interessante mensen die bezig zijn met duurzaamheid.

Tijdsbesteding

Energiecoaches stellen zich beschikbaar voor minimaal 2 bezoeken per maand. Maar meer kan ook. Daar komt dan nog de training bij, het voorwerk en de rapportage achteraf.

Heb je vragen of wil je er een keertje over doorpraten of wil je je aanmelden? Kijk op >Energiecoach (vrijwilliger) – Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn (de-a.nl) 

Deze  vrijwilligersvacature word je aangeboden door Apeldoorn Pakt Aan, Brinklaan 268, telnr. 055-5270581. Voor meer vrijwilligersvacatures: www.apeldoornpaktaan.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!