Help de bevolking van Oekraïne

Enthousiasme voor Hornbach bij bouwmarktbezoekers nog ver te zoeken

Vrijdag 15 juli 2016

Door Redactie

Bouwmarkt Hornbach gaat zich vestigen op de Voorwaarts in Apeldoorn. De projectbouwmarkt met tuincentrum komt op de plek waar nu nog de Americahal staat. De redactie van Apeldoorn Direct peilde in Apeldoorn Noord, waar de bouwmarkten Gamma en Karwei gevestigd zitten, wat de bouwmarktbezoekers daarvan vinden. Maar de Apeldoorners zijn nog niet bepaald enthousiast over de komst van de Hornbach.

,,Ik denk niet dat ik er straks heel veel zal komen”, zegt Rick Wesselink. ,,Ik kom momenteel het meest bij de Karwei in Noord, omdat dit dichtbij mijn woonadres is.” Zelf zegt hij nog nooit bij een vestiging van de Hornbach geweest te zijn. ,,Vanwege de afstand.”
Ook Matijs Brouwer is nog nooit in een van die vestigingen geweest. ,,Ik ga er namelijk echt niet voor naar Duitsland”, zegt hij. ,,Dat de Americahal gesloopt gaat worden voor deze Hornbach vind ik oké. Het is beter dan nog een bouwmarkt bouwen in Zuidbroek. En ik vond de Americahal echt niet meer van deze tijd. Ik zal vast wel een keer gaan kijken bij de Hornbach, maar of ik er dan altijd naartoe zal gaan? Geen idee.”

René Burgers, ook woonachtig in Apeldoorn Noord, zegt wel blij te zijn dat er een Hornbach in Apeldoorn komt. ,,Nu kom ik vaak bij de Karwei, omdat deze een ruim assortiment heeft. Ik ben nog niet in een Hornbach geweest, maar als de prijsstelling scherp is en het assortiment ruim, dan zal ik dat zeker wel gaan doen voor de grote klussen. Voor de kleinere aankopen zal ik zeker niet naar de Hornbach gaan, omdat dat te ver weg is.” Dat de Americahal plat wordt gegooid is prima, vervolgt hij. ,,Er wordt zelden nog iets in georganiseerd. Wel is het belangrijk dat er een andere locatie komt voor onder andere de kermis. Wellicht kan dat dan in het Omnisport?”

Roderick Jansen is net als René van plan om naar de Hornbach te gaan als het assortiment ruim blijkt te zijn. ,,Ik ben een keer bij de Hornbach in Nieuwegein geweest. Ik vond het een beetje de Aldi onder de bouwmarkten. Alles ligt daar maar in een rek gekwakt en het ligt niet zoals bijvoorbeeld bij de Karwei netjes gesorteerd in een schap. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat alles goedkoper is.” Hij sluit zich aan bij René Burgers: ,,De kermis bij de Americahal hoort bij Apeldoorn, dus er moet wel een goed overdekt terrein komen waar de kermis dan gehouden kan worden.”

Vorige week zetten Hornbach Holding, vastgoedontwikkelaar AM en de gemeente Apeldoorn hun handtekening. De overdracht van de locatie wordt definitief als alle procedures doorlopen zijn en de vergunningen verleend. Dit is naar verwachting op 1 januari 2018. Medio 2019 opent Hornbach zijn deuren.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?