Er met een gerust hart op uit dankzij Monitor Bezoekersdrukte

Maandag 10 augustus 2020

Door Redactie

Nu het weer uitnodigt om lekker een dagje naar een recreatieplas te gaan, of terrasjes te hoppen kan de drukte op veel plekken snel toelopen. Om te zorgen dat bezoekers overal veilig 1,5 meter afstand kunnen houden kan in Apeldoorn nu gebruik gemaakt worden van de Monitor Bezoekersdrukte. Daarop vind je een overzicht van hoe druk (rustig, gemiddeld, druk) het op plekken door de hele gemeente en zelfs de provincie is, zodat je goed voorbereid op pad gaat. 

Om ook onze bezoekers te informeren kun je deze druktemonitor ook op Apeldoorn Direct vinden, bekijk hem hier.

De Monitor Bezoekersdrukte is een interactieve kaart, waarop populaire plekken als de Hoofdstraat, winkelcentrum de Voorwaarts en Radio Kootwijk te vinden zijn. In groen, oranje of rood wordt weergegeven of je met een gerust hart een plek kan bezoeken of deze beter kan mijden. Deze status wordt minstens driemaal daags geüpdatet om een goed overzicht te geven. 

Plaatselijk product

De updates over bezoekersdrukte worden gedaan door mensen die veel op de aangestipte plekken aanwezig zijn, zoals ondernemers of beheerders, waardoor er altijd een realistisch beeld is. Zo wordt de druktemonitor in Apeldoorn bijgehouden door mensen die daadwerkelijk aanwezig zijn.

Voeg hieraan toe dat de Monitor Bezoekersdrukte, die al op veel plekken door heel Nederland wordt ingezet, is ontwikkeld door een Apeldoornse ondernemer en je kan spreken van een mooi plaatselijk product. De online applicatie is namelijk vanaf de grond af gebouwd door Internetbureau Max, gevestigd in hartje centrum. 

Goed voor ondernemers

Ondernemers kunnen de druktemonitor gebruiken om aan alle regels omtrent publieksveiligheid te voldoen en worden dan ook aangeraden hun zaak aan te melden voor de applicatie. Dit kan heel gemakkelijk door naar bezoekersdrukte.nl te gaan en je aan te melden als lokale expert. Vervolgens kunnen zij hun onderneming toevoegen als locatie en worden gevraagd om minimaal driemaal daags de status te updaten. 

De Monitor Bezoekersdrukte tracht zo het voor iedereen makkelijker te maken om 1,5 meter afstand te houden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Monitor Bezoekersdrukte

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!