Europees zilver voor Arthur en Wilfried

Maandag 5 december 2016

Door Redactie

Het was spannend tot het eind, maar Arthur de Bruin (21 jaar) en Wilfried Loman (23 jaar)hebben afgelopen zondag een zilveren plak behaald in de Europese finales voor vakmensen uit het mbo. De twee medewerkers van Hollander Techniek uit respectievelijk Uddel en Vriezenveen eindigden tweede, na Spanje en voor Engeland tijdens de Euroskills.

Euroskills Göteborg
De Euroskills is een tweejaarlijks terugkerend evenement waarin mbo’ers met vaktalent uit 28 landen uit Europa tegen elkaar strijden om tot de besten van Europa te behoren. Dit gaat van wedstrijden mechatronica, tot kapperwedstrijden, en van metselen tot koude- en luchtbehandelingstechniek. Dit jaar vond de wedstrijd plaats in Göteborg te Zweden. Arthur en Wilfried kregen met 13 andere teams de uitdaging om een mini-fabriek te bouwen.

Onverwacht na 600 trainingsuren
Na meer dan 600 uren getraind te hebben, reisden Arthur en Wifried 29 november vol vertrouwen af naar Götenborg. De eerste wedstrijddag werden de opdrachten vrijwel perfect doorlopen. De tweede en derde dag ondervonden de medewerkers van Hollander Techniek echter flinke tegenslag. De opdrachten werden niet op tijd voltooid. Na deze teleurstelling verwachtten de vakkanjers een vierde plek. Tot het moment dat zondagavond de uitslag volgde. Op de derde plek kwam Engeland, en daar zaten de mannen qua puntenaantal heel dichtbij. De spanning steeg! Werden ze dan toch vierde? Wilfried vertelt: ,,Op dat moment zakte ik onderuit op de stoel, maar meteen daarop kwamen de verlossende woorden: Op de 2e plek is geëindigd Team The Netherlands.” Door het dolle heen maakten Arthur en Wilfried een ererondje door de arena met de medailles om hun nek.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!