Even Apeldoorn buzzzen?

Woensdag 16 januari 2013

Door Redactie

Centraal Beheer Achmea heeft een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw ‘Even Apeldoorn Bellen’ object dat plaats krijgt voor het hoofdkantoor van de verzekeraar. Tot vorige maand stond daar nog de herkenbare reusachtige telefoon.

De verzekeraar vindt dat het ouderwetse grijze apparaat de aansluiting mist met de huidige generatie en het huidige Centraal Beheer en roept iedereen op ideeën in te sturen voor een nieuw in het oog springend object. De uiting moet bij de verzekeraar passen; deskundig, sympathiek en met een knipoog.

De reusachtige telefoon van het type Ericsson T-65/TDK was 24 jaar lang een beeldbepalend object in Apeldoorn. Het toestel staat in het Guiness Book of Records te boek als de grootst werkende telefoon. Het apparaat met een doorsnede van 5 meter werd eind 2012 verplaatst naar het parkeerterrein van Centraal Beheer Achmea.

“Voor inwoners van Apeldoorn was de karakteristieke telefoon een herkenningspunt van de stad. Jarenlang symboliseerde de telefoon de ‘Even Apeldoorn bellen’-campagne. Nu is het tijd voor iets nieuws,” aldus Rob Becker, directievoorzitter van Centraal Beheer Achmea. “Wij zoeken een symbool dat past bij de huidige tijd en bij ons bedrijf dat in beweging is en continu moet innoveren om voorop te blijven lopen. We zoeken geen nieuwe telefoon, maar een fysieke uiting.”

Ter vervanging van de grote telefoon roept Centraal Beheer Achmea iedereen op een eigen creatief idee in te sturen in beeld of tekst. Een vakkundige jury selecteert en toetst de ideeën op creativiteit, symbolische waarde en haalbaarheid. Uit de inzendingen kiest de jury één idee dat in overleg met de bedenker wordt uitgewerkt tot dé nieuwe blikvanger in Apeldoorn.

Bekijk de actiesite www.centraalbeheer.nl/blikvanger voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!