Even voorstellen: stagiaire Dione Lam

Maandag 30 augustus 2021

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Hier bij Apeldoorn Direct hebben we een vast team wat bestaat uit vaste redactieleden, zoals verslaggevers en fotografen. Ook hebben we regelmatig stagiairs die met ons een tijdje meedraaien. Je hebt vast wel de namen Tim Uilen en Amrutha Mol voorbij zien komen. Dione Lam, een 16-jarige student van Aventus, loopt vanaf vandaag, 30 augustus, stage bij ons. Op dit moment volgt zij de opleiding Mediaredactie. Hieronder stelt Dione zich voor, want je zal de komende tijd veel van haar horen.

Welke opleiding doe je?

“Op dit moment doe ik de opleiding Mediaredactie op het ROC Aventus in Apeldoorn. Ik zit nu in het begin van mijn tweede jaar. Via mijn stagebegeleidster werd ik voorgesteld aan Internetbureau Max, waarna ik een leuk gesprek had met Marion Bekker en zo werd ik doorverwezen naar Apeldoorn Direct.”

Wat voor persoon ben je?

“Een open en erg sociaal persoon. Ik ben niet enorm bang om op iemand af te stappen, wat erg fijn is als je mensen moet interviewen. Ik ben enorm doorzettend en daarom werk ik hard om zo een goed resultaat te behalen.”

Heb je al eerder stages gelopen?

“Nee, uiteraard wel op de middelbare school. Dit is de eerste keer dat ik stage ga lopen bij een mediabedrijf, daarom ben ik erg blij dat ik hiervoor bij Apeldoorn Direct terecht kan! Om hier mijn eerste echte ervaringen op te gaan doen, vind ik heel fijn.”

Wat verwacht je te leren?

“In de vijf maanden dat ik hier stage loop, zou ik graag willen leren hoe ik nou echt interessante artikelen schrijf. Hoe begint de basis van schrijven en hoe blijf je interessant voor de lezer. Ook ben ik benieuwd naar de stad Apeldoorn. Zelf kom ik hier niet vandaan, dus lijkt het me toch wel fijn om wat van de stad te weten.”

Welke onderwerpen spreken je aan om over te schrijven?

“Persoonlijk vind ik sport een enorm leuke categorie. De sport zelf maakt me niet heel veel uit. Niet alleen vind ik sport leuk, maar ook de onderwerpen zoals feest en/of cultuur. Ik ben benieuwd welke onderwerpen ik nog ga tegen komen die mij meer gaan interesseren!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!