Evenementen Springtime en Brapop schuiven op

Maandag 7 maart 2016

Door Redactie

In verband met de komst van de Giro d’Italia op 5 en 6 mei hebben de organisatoren van Springtime en Brapop besloten hun evenement op te schuiven. Springtime vond vorig jaar nog plaats als bevrijdingsfeest op 5 mei en Brapop vindt altijd plaats op Hemelvaartsdag.
Echter, dit jaar valt Hemelvaartsdag op 5 mei. Op 5 en 6 mei zijn meer dan 50 activiteiten (evenementen/feesten) aangevraagd zodat er deze dagen voldoende te beleven is in Apeldoorn. Zo’n top-evenement als de Giro krijgt Apeldoorn vast niet elk jaar en daar hebben de organisatoren Bernard ’t Jong en Ronald Amse besloten om hun evenement éénmalig op te schuiven.
Ook de problematiek rondom het Oranjepark (Springtime) waar geen evenementen meer gehouden mogen worden speelt daar ook een rol in. ,,Na veel afwegingen hebben we besloten om dit jaar de evenementen te verplaatsen naar zaterdag 14 en zondag 15 mei 2016 en ze éénmalig te combineren. Tijdens deze 2 dagen is er weinig tot niets te doen in Apeldoorn, terwijl iedereen dat pinksterweekend vrij is. De locatie is het vertrouwde zuiderpark waar het Brapopfestival al menige malen is gehouden, Volgend jaar wordt Springtime zeker weer los gekoppeld van het Brapopfestival en zal het weer plaats vinden op 5 mei. Als locatie wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het stationsplein. Het was echter geen optie om springtime dit jaar niet te houden omdat het toch wel een redelijk bekend evenement aan het worden is”, meldt de organisatie.
Springtime zal dan ook zijn eigen gezicht houden op 14 mei met een paar knipogen naar het Brapopfestival. Springtime loopt s’avonds over naar de avond voor Brapop. Daarentegen zal Brapop volgend jaar weer plaatsvinden op Hemelvaartsdag.
Open podium bij Springtime en Brapop
,,Bij Brapop is eigenlijk iedereen welkom, dus waarom niet op het podium?”, stelt de organisatie. ,,Dat dachten wij als organisatie dus ook, daarom hebben we dit jaar een extra podium waar we ruimte bieden aan (lokaal) talent. Voor de zaterdag (springtime) zoeken we een breed cultureel aanbod zoals djembee en salsa muziek. De zondag (brapop) biedt meer ruimte voor zangtalent.

Ben jij de persoon of groep die kan zingen, dansen, rappen, Spelen op een djembee, goochelen of iets anders wat het Springtime en Brapop publiek versteld laat staan. Geef je dan nu op via de website www.brapop.nl.  Wilt u meer informatie over deze evenementen kijk dan op de website van brapop www.brapop.nl of wordt vrienden op Facebook van Springtime en Brapop. Binnenkort volgt er meer nieuws over de programmering van beide festivals.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!