Help de bevolking van Oekraïne

Extra aandacht voor zakkenrollerij

Woensdag 30 november 2011

Door Niels Damstra

Wouter Dragt

APELDOORN – De aankomende periode besteden de politie en toezichthouders van de gemeente in Apeldoorn extra aandacht aan het onderwerp zakkenrollerij. Doel van deze actie is zoveel mogelijk mensen te wijzen op het beveiligen van hun eigendommen tegen zakkenrollers. In 2010 hebben 241 personen aangifte gedaan van zakkenrollerij in Apeldoorn. In 2011 zijn er tot nu toe 278 aangiften van zakkenrollerij opgenomen.

De politie en de medewerkers van Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR) van de gemeente Apeldoorn willen zoveel mogelijk mensen bewust maken van het fenomeen zakkenrollerij. Hoe kan iemand voorkomen dat hij of zij het slachtoffer wordt van zakkenrollers? De toezichthouders letten extra op in het centrum en gaan voorbijgangers aanspreken wanneer zij hun waardevolle spullen niet goed hebben opgeborgen. Verder gaan ondernemers van het centrum en de markt hun klanten bij elke aankoop een flyer meegeven met een aantal tips om zakkenrollen te voorkomen.

De politie en gemeente besteden juist nu extra aandacht aan zakkenrollerij omdat het de komende periode extra druk is in de winkelcentra en in het centrum van Apeldoorn tijdens de sinterklaas- en kerstinkopen. Zakkenrollers slaan vaak toe als het druk is.

Het is erg vervelend om slachtoffer te worden van een zakkenroller. Vaak is men waardevolle spullen kwijt zoals geld, mobiele telefoons of belangrijke pasjes. Het kost veel tijd om zaken te regelen, zoals het stopzetten van een telefoonabonnement of het blokkeren van een bankrekening. Daarom is het belangrijk dat men goed op z’n eigendommen let en de spullen opbergt in een afgesloten tas.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?