Familie gevonden dode man wil meer politieonderzoek

Woensdag 7 augustus 2013

Door Redactie

De familie van de dode man die 18 juli werd gevonden langs een sloot aan de van Oldenbarneveltstraat, wil dat de politie nader onderzoek doet naar de dood van de man. Dit vertelden zij gisteren in de uitzending van SBS Hart van Nederland. Zij vinden dat de politie wel heel makkelijk van een natuurlijke dood is uitgegaan.

Ook is er sprake van verdachte omstandigheden rond de dood van de man. Zo is er een bank, die de man op straat heeft gezet, vrijwel tegelijkertijd met zijn dood in het water gegooid door enkele jongeren. De man werd naast de bank gevonden. De familie vindt dat er op zijn minst nader moet worden onderzocht of de twee jongeren de man in hulpeloze toestand hebben achtergelaten. ,,Als het niet zo is, dan is het niet zo, maar het moet onderzocht worden”, zegt een familielid. ,,Er zijn inderdaad twee jongelui die hebben bekend de bank naar het water te hebben gesleept”.

Voor de politie is de zaak duidelijk. ,,Uit het sectieonderzoek bleek heel duidelijk dat deze man is overleden als gevolg van hartfalen. Daaruit wordt dus duidelijk dat er geen geweld is gebruikt en de man slachtoffer is geweest van een misdrijf. Het enige wat nog is onderzocht is of de man in hulpeloze toestand is achtergelaten. We hebben niks aan kunnen tonen dat duidt op opzet”, vertelt politiewoordvoerder Niels Nijman in de uitzending.

De familie laat het er niet bij zitten en wil de zaak, desnoods via de Rechter, heropenen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!