Help de bevolking van Oekraïne

Feest: Jenaplanschool De Korf viert 40-jarig jubileum

Donderdag 23 augustus 2012

Door Redactie

Op 24 augustus 2012 viert de katholieke jenaplanschool De Korf uit Apeldoorn haar 40-jarig bestaan. De Korf is geopend in augustus 1972 als Rooms Katholieke basisschool onder de naam “Johannes de XXllle” als eerste gebouw naast het elektriciteitsgebouwtje in de weilanden van de nieuwbouwwijk de Maten. Samen met de Kring en de Carrousel onder één dak. De Korf kon groeien evenals de Drevenbuurt. In november 2007 is De Korf verhuisd naar een nieuwe schoolgebouw aan de Postmeestersdreef. Hier is een vertaalslag gemaakt naar de Jenaplanvisie.

De viering gaat geheel volgens de Jenaplan-gedachte die de school heeft, en dus krijgt elk van de 180 leerling een rol in het jubilieum. Ieder kind is immers uniek en heeft zijn of haar eigen talenten. Onder leiding van professioneel circus Tadaa! wordt een circusvoorstelling op hoog niveau in elkaar gedraaid. Liefst 40 ouders helpen overdag mee met oefenen en nog vele anderen met de organisatie eromheen. Kortom; een groots en gezellig feest!

Onder leiding van professionele acrobaten en cirsusartiesten oefenen de kinderen de hele dag op verschillende onderdelen van een circus. De een doet acrobatiek, de ander fietst op een 1-wieler en een derde presenteert. Aan het eind van de dag wordt een grandioze voorstelling voor alle ouders en omwonenden gegeven. Dan zal blijken hoeveel talent schuilt in ieder kind! Vooral omdat ze goed leren samenwerken, staat de voorstelling als een huis. De buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om van de voorstelling te genieten.

De voorstelling begint om 14.00 uur.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?