Feestelijke start bouw Wonen bij September Apeldoorn Kelvinstraat

Donderdag 23 mei 2019

Door Redactie

Het startsein voor de bouw van September Apeldoorn Kelvinstraat werd onlangs gegeven. Wethouder Detlev Cziesso en Martijn Verbeek, directeur van Wonen bij September, onthulden onder toeziend oog van buurtbewoners en andere geïnteresseerden het bouwbord. Met een borrel op het bouwterrein luidden de partijen die de komende tijd bouwen aan het woonhuis voor ouderen met dementie gezamenlijk de bouwperiode feestelijk in.

In de wijk Kerschoten aan de Kelvinstraat komt het tweede woonhuis van September in Apeldoorn. September Apeldoorn Loolaan opende in 2015 haar deuren. Ook het nieuwe woonhuis komt in een levendige woonomgeving, vol reuring en dichtbij winkels. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staat.

Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie

September Apeldoorn Kelvinstraat biedt plek aan 24 ouderen met dementie. Het woonhuis krijgt een ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De woonkamer heeft openslaande deuren naar tuin en terras.

De appartementen bij September zijn tussen de 30 tot 40 vierkante meter groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. De woonhuizen zijn voorbereid op de oude dag, maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Wonen bij September

Wonen bij September is ervan overtuigd dat de zorg voor en huisvesting van ouderen met dementie beter en betaalbaarder kan en moet. Daarom realiseert September kleinschalige ouderenhuisvesting waar ouderen op een kwalitatieve en liefdevolle manier oud kunnen worden, beschikbaar voor een breder publiek dan alleen heel vermogende personen. Inmiddels zijn er acht woonhuizen van September in verschillende delen van Nederland en worden er op verschillende plaatsen nieuwe woonhuizen gerealiseerd.

De realisatie ligt in handen van de samenwerkende bedrijven Nikkels (ontwikkelaar en uitvoerder), Thuismakers (opdrachtgever), ARCOM (architect), conStabiel (constructeur) en Nijhof (installateur).

Voor meer informatie zie woonhuis September Apeldoorn Kelvinstraat

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?