Help de bevolking van Oekraïne

Felua-groep denkt in mogelijkheden

Maandag 3 oktober 2011

Door Redactie

Bij Felua-groep wordt constant gewerkt aan het vertrek van medewerkers. Dat klinkt gek, maar dat is het niet. Het is de bedoeling dat deze mensen zo snel en goed mogelijk deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt. Bedrijven die medewerkers van Felua-groep in dienst nemen of inhuren, mogen rekenen op veel voordelen.

Bij Felua-groep werken zo’n 1500 mensen met een SW-indicatie (sociale werkvoorziening, red.). Bij een sociale werkvoorziening werken mensen die om allerlei redenen nog niet aan de normale arbeidsmarkt kunnen deelnemen. Directeur Constant Rijnbergen legt uit: “Als mensen bij ons binnenkomen worden ze uitgebreid getest zodat we precies weten wat ze willen, goed kunnen en waar ze in kunnen doorgroeien. Dan volgt een intensief arbeidsontwikkelingstraject.”

Arbeidsmarktonderzoek leidde tot stromen: verschillende opleidingsrichtingen zodat medewerkers een vak leren waar behoefte aan is. Bijvoorbeeld lunchroom ‘Smaak!’, waar medewerkers kennismaken met alle facetten uit de horeca. “Mensen die hier functioneren, kunnen dat bij iedere andere horecagelegenheid”, vertelt Constant trots. Medewerkers kunnen hier eten en bedrijven hebben de mogelijkheid om vergaderruimte te huren.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele partner in laaggeschoolde arbeidskrachten is Felua-groep het juiste adres. Ze krijgen gekwalificeerde en bijzonder gemotiveerde mensen die zich het liefst langdurig inzetten. Dit kan bijvoorbeeld in de schoonmaak, groenvoorziening of verpakkingswerk. Mooi voorbeeld is de samenwerking met ModusLink Global Solutions. Zij wilden hun productie verhogen. Sinds begin dit jaar zorgt een geselecteerde groep dat keer op keer de productiedoelstelling gehaald wordt, met recht een succesverhaal! Iedere medewerker en elk bedrijf wordt waar nodig begeleidt door een jobcoach. “We kijken samen met bedrijven hoe hun bedrijf kan groeien met behulp van ons arbeidspotentieel. Iedereen wint: de medewerker haalt trots en erkenning uit zijn werk en het bedrijf krijgt een goed opgeleide, loyale en gemotiveerde arbeidskracht!”

Foto’s: D&R Fotografie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?