Filmfestival Cinekid terug in Gigant

Vrijdag 7 oktober 2016

Door Redactie

Cinekid, het filmfestival voor kinderen bestaat 30 jaar. Naast het festival in Amsterdam is Cinekid ook in heel veel filmtheaters in Nederland volop te beleven! Ook in Gigant maken ze er tijdens de herfstvakantie een tof feestje van met o.a. 5 splinternieuwe kinderfilms, het mini app-lab en gaan ze op een virtuele reis met de installatie “You we’re in my dream”.

DE FILMS:
Pettson & Findus (4+)
De oude Pettson woont alleen op een boerderij. Op een dag komt een buurvrouw een katje brengen dat zij heeft gevonden in het bos; Findus. Pettson & Findus worden dikke vrienden en maken leuke avonturen mee!

De zoon van WInnetou ( 7+)
Max is tien, dik, bleek en draagt een bril. Maar diep in zijn hart is hij een echte indiaan. Als hij hoort dat een indianenpretpark voor een show een nieuwe zoon van Winnetou zoekt, zet hij alles op alles om deze rol te bemachtigen.

The King of Ping-Pong (11+)
Rille is een dikke tiener die naast ping-pong met zijn broertje niet veel andere hobby’s heeft. Hij twijfelt of zijn vader wel zijn echte vader is waardoor de vriendschap met zijn broertje flink onder druk komt te staan.

Bollie & Billie (5+)
Cocker Spaniël Billie is heel blij als Bollie, een jongen met dezelfde rode haren als hij, zijn nieuwe baasje wordt. De vader van Bollie is niet zo blij met Billie. Bollie en Billie maken er het beste van, maar ondanks hun goede bedoelingen gaat er steeds weer iets mis.

ELiot & Me (8+)
De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Haar verdriet is dan ook groot als Eliot plotseling verdwijnt. Het is nog bijna erger dan de scheiding van haar ouders.

Bekijk voor meer informatie over de films, de activiteiten en data de Cinekid folder of hou de Facebookpagina van Gigant in de gaten voor de leukste nieuwtjes en updates. Volg ook de Cinekid reporters op www.apeldoorndirect.nl. Meer info en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?