Fit for Free, sportfabriek of goedkoop alternatief?

Vrijdag 13 december 2013

Door Karin van der Wekke

2 december was de feestelijke opening van de nieuwe Fit For Free vestiging bij het Omnisportcentrum. Al weer de derde grote budget sportschool in Apeldoorn. Dit keer niet in een loods zoals Basic Fit in de Maten of in verlaten bouwmarkt zoals het oudere broertje aan de Vlijtseweg. Deze vestiging van Fit For Free zetelt in een gloednieuw gebouw op het Omnisport terrein.

Van binnen is er gelukkig weinig veranderd. Dezelfde schreeuwerige borden en de desolate weerkaatsing van het geluid van gewichten en loopbanden. Nergens is de vergane glorie van het fitnesstijdperk zo duidelijk zichtbaar als in dit soort enorme hallen. Wie op één van de cardioapparaten klimt weet ook gelijk dat hier niet met de nieuwste apparatuur wordt gewerkt. Roestige trappers zijn eerder regel dan uitzondering en het hartverscheurende gejank van de loopbanden gaat door merg en been.

Het geeft je te denken over de behoeften die mensen tegenwoordig hebben waar het gaat om hun sportomgeving. Het kon een tijd lang niet luxe genoeg. De sportschool werd een wellness centrum en consumenten waren bereid veel geld te betalen voor extra faciliteiten. Maar waar betaal je nou eigenlijk voor? Professioneel advies? Ik ben bij Achmea ook weleens volkomen verkeerd geadviseerd. Betere douches dan? Het valt niet te ontkennen dat de faciliteiten bij de bekende health centers vele malen beter zijn dan bij de prijsvechters. Maar is dat die 40 euro extra nou echt waard?

Ik denk van niet, en daarom vind ik het een goede zaak dat clubs als Fit For Free steeds populairder worden. Het zorgt er voor dat ook mensen met een lager inkomen de mogelijkheid hebben om aan hun gezondheid te werken. Daarnaast betekent de opening van deze nieuwe vestiging dat een grote groep Apeldoorners kennis zal maken met het Omnisportcentrum. En misschien wordt het dan ooit nog eens het kloppende sporthart dat de gemeente er zo graag van wil maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!