Fitboy Christiaan: eindelijk weer naar de sportschool

Donderdag 2 juli 2020

Door Marieke Nuijten

Sportfanaten hebben de dagen naar vandaag afgeteld. Sinds gisteren, woensdag 1 juli, mogen de sportscholen weer open. Fitboy Christiaan Warrink genoot gisterenmiddag nog van een stuk slagroomtaart, als traktatie van een jarige collega. Maar na zijn werkdag stapte hij, na lang wachten, de sportschool weer binnen om de coronakilo’s en de slagroomtaart er af te trainen.

Sportscholen open, dat vraagt om taart!

“Haha! Nou, dat was een traktatie van een jarige collega. Maar ik vind het zeker een feest dat de sportscholen weer open zijn! Ik was gisterenmiddag echt blij dat ik weer mocht, een beetje hyper zelfs; niet van de taart. Het laatste uur van mijn werkdag was de focus compleet weg. Op mijn Instagram heb ik zelfs een ‘countdown’ gepost.”

Even over jouw Instagram account. Jouw naam is van ‘fit_ bald_mawfugga’ gewijzigd in: ‘notsofit_bald_mawfugga’, waarom?

“Heel simpel eigenlijk, A: het is zo. Ik ben niet meer zo fit als dat ik was voor corona. B: Ik denk dat iedereen die de wijziging is opgevallen er wel een beetje om moest lachen. En ook dát kunnen we na al die serieuze shit van de afgelopen tijd wel gebruiken.”

Vertel eens, hoe fit ben jij op dit moment?

“Na het bezoek aan de gym voel ik me moe, maar voldaan. Het geeft structuur aan mijn dag, dat heb ik de afgelopen maanden echt gemist. Na mijn werkdag hoort een bezoek aan de gym er gewoon bij.”

Hoe heb je de afgelopen maanden beleefd?

“Door het niet kunnen bezoeken van ‘mijn’ gym voelde ik me incompleet. Ik voelde me geremd om hetgeen te doen wat ik het liefst doe. Wel heb ik buiten en thuis gesport. Thuis heb ik wel wat apparatuur, maar het voelt toch compleet anders aan. Ik heb een zittend beroep, de gym draagt bij aan hoe ik me voel, voor zowel lichaam als geest. Mezelf thuis motiveren vind ik lastig.”

Is het dan de beleving die je mist?

“Het in de gym zijn en daar bekende gezichten zien dat draagt bij aan dat gemis. De mensen die ik gisterenavond heb gezien, zijn de mensen die ik voor corona ook daar tegenkwam. Dat sociale contact is zeker weggevallen.”

Wat is het grootste verschil tussen je coronatrainingen en de training van gisterenavond?

“Dat ze de afgelopen 3 maanden veel lichter zijn geweest! Daarbij ook simpeler. Ik heb bijgehouden wat ik met mijn lichaam had bereikt daarvoor, dat was het doel de afgelopen 3 maanden. Nu mag ik weer aan de bak met mijn persoonlijke doelstellingen.”

Gisteren mocht je dan weer, hoe was dat?

“Lekker en apart. Ze houden rekening met de 1,5 meter. Er zit een ongebruikt apparaat tussen elke sporter. Ik heb er bewust voor gekozen niet met mijn reguliere schema te starten, maar even rustig op te starten om er weer in te komen.”

Was het druk?

“In mijn gym was het even druk als voor de coronatijd.”

Ging alles zoals je verwacht had?

“Bij binnenkomst had ik iemand verwacht met wat uitleg over de coronaregels. Maar ik moest het doen met een poster op de deur én de begeleidende mail die ik kreeg bij mijn reservering. Eenmaal binnen moest ik de medewerkers zelf vragen me even bij te praten.”

Welke maatregelen zijn nog meer genomen?

“Ik moest me vooraf dus aanmelden via de app van Basic Fit. Geen vragenlijst of zo. Wel staat dat je niet mag trainen als je klachten hebt. In de sportschool hoef je geen toestellen te reserveren. Je maakt na gebruik zelf schoon wat je gebruikt hebt. Mondkapjes en handschoenen zijn niet verplicht, ik heb ze ook niet gezien gisteren.”

Geven de maatregelen een domper op je sportvreugde?

“Ja! Het gevoel beperkt te zijn is er nog steeds. Ik kom naar de gym voor ontspanning na mijn werkdag. Ik maak er mijn hoofd leeg. Nu blijf je bezig met wat er buiten gebeurt. Voor mij moet de gym voelen als een ‘safe place’.”

Was de datum 1 juli te vroeg voor jou?

“Nee, zeer niet. Had van mij wel 1 mei mogen zijn, voor het openen van de terrassen al. Sporten draagt bij aan je algemene gevoel van je gezond voelen. Juist is een tijd als deze waarin je op jezelf bent aangewezen vind ik dat je moet kunnen blijven sporten. Natuurlijk snap ik dat het nodig was te sluiten, maar openen in mei had ik beter gevonden.”

Stel het was toch 1 september geworden, wat dan?

“Daar was ik het absoluut mee oneens geweest. Al had ik de mogelijkheid iets thuis te doen. Dus voor mij ging de vlag gisteren uit!”

Wil je verder nog iets kwijt aan sportief Apeldoorn?

“Dat ze vooral niet moeten twijfelen weer richting sportschool te komen. Laat er alsjeblieft geen taboe op binnensporten komen omdat je andermans adem in kunt ademen. Ik raad iedereen aan weer richting gym te komen.”

Die slagroomtaart is er weer afgetraind in ieder geval?

“Sssttt… ik had er eigenlijk 2 gehad.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!