Foto-expositie Puur Natuur

Dinsdag 25 augustus 2015

Door Redactie

Foto-expositie Puur Natuur met werk van fotograaf Johan Oostindien in CODA Centrale Bibliotheek

t/m 30 september | CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 | gratis toegang

Fotograaf Johan Oostindien toont in de maand september zijn natuurfoto’s in CODA Centrale Bibliotheek. Een onderwerp waar je veelal niet ver voor van huis hoeft te gaan, maar wat wel een enorme uitdaging kan zijn. Puur Natuur is tot en met 30 september tijdens de openingstijden van CODA Bibliotheek gratis te bezichtigen aan de Vosselmanstraat 299, Apeldoorn.

Wie is de fotograaf achter Johan Oostindien? Hij is lid van Camera Natura, de landelijke gespreksgroep natuurfotografie van de fotobond. Daarnaast is hij voorzitter van fotoclub Oog en Optiek in Lunteren, een enthousiaste vereniging voor (amateur)fotografen met een grote diversiteit is aan specialismen.

Naast zijn dagelijkse werk als controller, fotografeert hij graag en dat doe hij, zoals hij zelf aangeeft, al van jongs af aan met de nodige ups en downs. Zijn interesses binnen de fotografie zijn breed en hij probeert veelal projectmatig te werken. Hierbij vind je straatfotografie, alzheimer en natuurfotografie als onderwerpen in zijn werk terug.

Deze expositie gaat over natuurfotografie, een onderwerp waarbij je veelal niet ver van huis hoeft te gaan – je kunt het zelfs in je eigen tuin doen – maar dat wel vele uitdagingen kent. Oostindien hanteert hierbij vier regels: Kijk goed om je heen en zie wat er is; sta erbij stil en neem de tijd; laat de natuur op je inwerken voordat je de foto maakt en tot slot: neem altijd je camera mee als je er op uit gaat – want je weet nooit wat je tegenkomt. Vanuit zijn passie probeert hij mensen te enthousiasmeren, te begeleiden, letterlijk mee te nemen en te inspireren bij het kijken en bij het uiteindelijk maken van een foto.

Kijk voor de actuele openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!