[FOTO’S] Storm raast over Apeldoorn

Donderdag 18 januari 2018

Door Redactie

De westerstorm trekt over Apeldoorn. Waar iedereen bang was voor een storm in een glas water, net als op 3 januari, is de schade tot nu toe al een stuk erger. Onze verslaggevers waagden zich de straat op en maakten wat foto’s.

Daniel van Harmelen zag dat het dak van flat ’t Sluisje in de wijk Zevenhuizen los laat. Een buurtbewoner gaf aan: ,,Ik haal wel even de auto weg.” Daar dichtbij waaide het bord van de nieuwbouw van winkelcentrum Anklaar volledig om. Bij Domino’s Pizza gaven de medewerkers aan nog wel te bezorgen en dat ze hopen dat de storm rond 14.00 uur gaat liggen.

In de rest van Apeldoorn is al een aantal grote bomen omgewaaid, het Raadhuisplein ligt bezaaid met containers en bij Dekker aan de Asselsestraat waaide een winkelruit weg. Ook het dak van Restaurant ’t Zusje kreeg het zwaar te verduren; een deel van het dak raakte los. Hetzelfde geldt voor het Kadaster. Mickel Liebrecht stuurt: ,, De gevel van het Kadaster is gesneuveld. Isolatiemateriaal ligt verspreid over het parkeerterrein van het Kadaster in Apeldoorn.”

Het souterrain van het Stadhuis is ontruimd. Bovenop het dak staan namelijk pijpen van de verwarmingsinstallatie die dreigen los te raken. Als dat gebeurt, is de kans groot dat ze door het glazen dak heen vallen, middenin het souterrain.

Bij Skatepark Real-X hebben ze ook schade. Daar waaide het dak eraf.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!