Help de bevolking van Oekraïne

Foto’s van Renee, schilderijen van Jack en een failliete Lingeriezaak

Maandag 10 oktober 2011

Door StrangeArt

Even niets te doen?, Ga naar SamSam en bekijk een foto en schilderijen tentoonstelling van Renee Krijgsman en Jack Liemburg. Wat is er zo bijzonder: De synthese tussen foto en schilderij. Een opmerkelijke foto serie van Renee, vrouwen boven de 30 in “hun” boudoir, gekleed in lingerie van een recent failliet verklaarde lingeriewinkel, deze foto’s zijn verwerkt in de typisch liemburgische schilderijen van Jack.
Reinier hield een openingstoespraak, het bruggetje en wederkerend element in zijn proza was de komkommer. Hij verwonderde er zich over dat deze zo zelden werd gefotografeerd. Deze uitspraak pleit voor hem, ik trek hieruit de conclusie dat hij bepaalde sites niet bezoekt.
Toch, met komkommer benoemd als fruit of groente, vergist hij zich, er is een iconische foto van een groene meloen gedrapeerd op een versleten tweezitsbank. Foto is te zien in de huidige tentoonstelling in Foam (Amsterdam), ook een aanrader trouwens deze tentoonstelling van stillevens. Kijken dus, retourtje Amsterdam en daarna bijkletsen in SamSam
Off-topic: In de vorige alinea werd gesproken over de liemburgische stijl van Jack, voor mij zelf ben ik er nog niet over uit of het voor een kunstenaar zo’n pre is, altijd de zelfde thematiek en kleuren. Soms na enige jaren verwacht je toch stiekem dat een schilder nieuwe inzichten krijgt. Maar ja, wie ben ik.

Foto:
Renee Krijgsman luisterend naar Reinier Groenendijk

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?